AutóAddikt Magazin Maximális pontszámot kapott a Suzuki Hustler a JNCAP biztonsági teszten

Maximális pontszámot kapott a Suzuki Hustler a JNCAP biztonsági teszten

A Suzuki Hustler lett az első miniautó, amely maximális pontszámot ért el a JNCAP biztonsági teszten, kiérdemelve a kiemelten biztonságos jármű besorolást Japánban.

suzuki-hustler-jncap-5-csillag-autoaddikt

A DCBS (Dual Camera Brake Support) kétkamerás ütközéscsillapító féktámogatással és 360 fokos monitorral felszerelt Suzuki Hustler lett az első miniautó, amely a preventív biztonsági intézkedéseket értékelő japán újautó-biztonsági teszten (JNCAP) megkapta a maximális 46 pontot3, és ezzel a kiemelten biztonságos járműveknek járó ASV+ (Advanced Safety Vehicle +) besorolást.

A JNCAP preventív biztonsági értékelésben a japán közlekedésügyi tárca, valamint az autóbiztonsági és a közlekedési balesetet szenvedetteket segítő japán hivatal pontozza a jármű fejlett biztonsági megoldásait. A teszt során három rendszert vizsgálnak: a frontális vészfékezést, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, valamint azt a szisztémát, amely a hátrafelé tekintő kamerák képe alapján informálja a vezetőt. A teszteken a kocsik pontokat kapnak, maximum 46 pont érhető el. Fejlett technológiájú, vagyis ASV az a jármű, amely legalább két pontot kap. Az ASV+ besoroláshoz 12 pontot kell elérni.

A Suzuki tovább kívánja fokozni erőfeszítéseit a fejlett biztonsági technológiák alkalmazása terén, még biztonságosabbá téve autóit.