AutóAddikt Hírek Sikeres a Lada Magyarországon: eddig több, mint 400 autót adtak el az...

Sikeres a Lada Magyarországon: eddig több, mint 400 autót adtak el az indulás óta

Népszerű a Lada Magyarországon, ezt a címben szereplő számadat is bizonyítja. Ennek megfelelően újabb két márkakereskedéssel bővül a Lada magyarországi hálózata.

lada-kalina-hatchback-magyarorszag-autoaddikt

 

Mostantól Pápán a Lada Császár, Nógrád megyében pedig a Lada Salgótarján várja az érdeklődőket. Akik eléggé valószínű, hogy lesznek, mivel az importőr adatai szerint jelenleg 400 felett van az eddig értékesített autók száma.

Alig három hónapja indult el a Lada magyarországi értékesítése, de a régi orosz márka a kezdetektől fogva elképesztő eredményeket produkál. Az importőr 2015. december végén kilenc márkakereskedéssel indult: Ladát lehet venni Békéscsabán, Csornán, Debrecenben, Délpesten, Érden, Kecskeméten, Kiskunhalason, Óbudán és Pécsett. Az első autót rögtön a nyitás napján értékesítették, a 100. Lada pedig még januárban gazdára talált.

Azóta sem lassult a tempó, az eladások mértéke alig három hónap alatt túllépte a 400 darabos határt. Területi megoszlás, felszereltség és modell tekintetében nincs szignifikáns eltérés, úgy látszik, mi magyarok valóban szeretjük a Ladát. Az importőr reagálva a hatalmas érdeklődésre a hálózatbővítésre is koncentrál, két új márkakereskedés nyílt az elmúlt napokban: Pápán a Lada Császár, a Lada Salgótarján pedig Nógrád megyei érdeklődőket várja szeretettel.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen kedvező a Lada fogadtatása, ez bizonyítja, hogy nem csak mi, de Magyarország is szereti a Ladát. Azt gondoljuk, egy olyan rétegnek nyújtunk elérhető áron, jó minőségű és jól felszerelt autókat, akiknek eddig egyáltalán nem volt lehetőségük új autóban gondolkodni. A hálózatbővítést folytatjuk, év végére a megyei lefedettség a célunk” – fogalmazott Markó Zoltán, a Lada Hungary projektigazgatója.