AutóAddikt Autó-motorsport Megvannak a DS Virgin Racing első pontjai Pekingben, Sam Bird által

Megvannak a DS Virgin Racing első pontjai Pekingben, Sam Bird által

Sam Bird megszerezte a szezon első pontjait a DS Virgin Racing számára. A kínai főváros szívében megrendezett versenyt Sébastien Buemi nyerte a Renault-tól.

A hetedikként célba érkező brit pilóta hat pontot szerzett. Csapattársa Jean-Éric Vergne a top 10-en kívül végzett, a 12. helyet megszerezve. A FanBoost lehetőségét elnyerő Sam Bird 100 kJ extra energiához jutott a verseny második felében.

A kilencedik helyről gyorsan feljutott a hetedik helyig, de ezt követően visszaszorult a tizenkettedik helyre. A 28 éves pilóta jól reagált és több, látványos előzést produkálva sikerült ismét előbbre jutnia a rangsorban, értékes pontokat szerezve a csapat számára.

„Ez egy elég nehéz verseny volt” – mondta Bird a célba érkezését követően. „Azért jó érzés volt megszerezni az első pontjainkat. Voltak bíztató jelek, de sok munka vár még ránk Malajzia előtt. Ezúton szeretném megköszönni a rajongóknak, hogy hozzásegítettek a FanBoost-hoz. Hihetetlenül sokat jelent a támogatásuk az egész csapat számára.”

A kvalifikáció során a második legjobb kört futó Vergne számára sem volt könnyű az erőpróba. A francia ennek ellenére bizakodó és nagyra értékeli az autó által nyújtott teljesítményt.

„A kvalifikáció során nagyon gyorsak voltunk” – mondta Vergne. „A verseny viszont igen nehéznek bizonyult. Összességében Peking nagy élmény volt, de most arra kell koncentrálnunk, hogy minden rendben legyen két hét múlva.”

A DS Virgin Racing most a november 7-i malajziai ePrix-nek otthont adó Putrajaya felé veszi az irányt. Ez a helyszín a csapatban pozitív emlékeket ébreszt, tekintve Sam Bird tavalyi szereplését.