AutóAddikt Magazin Mutatjuk a 100 éves évfordulós Mazda modelleket

Mutatjuk a 100 éves évfordulós Mazda modelleket

A Mazda fennállásának 100 éves évfordulóját limitált szériás modellekkel ünnepli, melynek keretében minden modell speciális formában jelenik meg.

A modellek a Mazda első személyautója, az R360 Coupe egyediségére emlékeztetnek.

Az R360 Coupe karakterisztikája, úgymint a korszerű technológia, a kiemelkedő dizájn és az élvezetes vezetés mind a mai napig jellemző a Mazdákra, sok-sok elégedett rajongót szerezve a márkának világszerte.

Az évfordulós modellek külseje fehér, gyöngyházmetál színt kapott, belterükben a burgundi vörös dominál, sok más, 100 éves évfordulós elem mellett – ez a kétféle színű megoldás tette annyira sikeressé az R360 Coupe-t, amikor 1960-ban a piacra lépett.

Mazda R360 Coupe (1960)

Az R360 Coupe a II. világháború utáni japán autógyártás egyik ikonikus figurája – a Mazda első személyautója volt. Nagyon sokan megszerették kis méretét, egyedi, kedves, jövőbe mutató formatervét, nagyszerű vezethetőségét és versenyképes árát. Ez akkoriban sokaknak az autóbirtoklás első örömét adta a nehéz idők után. Az autóban egy négyhengeres motor dolgozott, ami akkoriban azért szokatlan volt a mikro- és mini személyautók között. Automata váltójának és könnyű építésének köszönhetően vezetése egyszerű és élményteli volt – ebben hasonlít a mostani Mazdákhoz.

100. évfordulós modellek (2020)

A vásárlók a Mazda-választék teljes szélességében választhatják a 100. évfordulós felszereltséget, a kétféle (kívül fehér, belül burgundi vörös) színnel, és sok kicsi, egyedi részlettel, melyek különlegessé teszik ezt a limitált szériát.

Részletek:

  • szőnyegek 100 éves évfordulós logoval varrva
  • első fejtámlák 100 éves évfordulós logoval varrva
  • burgundi vörös padló kárpit
  • távirányítós kulcs 100 éves évfordulós logóval, limitált szériás dobozban
  • Felnikupak 100 éves évfordulós logóval
  • 100 éves évfordulós logo az első lökhárítón
  • Snowflake fehér gyöngyház metál Mica külső fényezés

A limitált széria modelljei április 3-tól elérhetőek a japán piacon, az európai vevők 2020 őszétől tudnak majd ilyen felszereltséget Mazdát rendelni.