AutóAddikt Bemutatók Harley-Davidson Nyílt napon mutatkoztak be a Harley-Davidson 2016-os modelljei

Nyílt napon mutatkoztak be a Harley-Davidson 2016-os modelljei

Harcias Dark Custom modellek, az újonnan visszatért Road King, a Rushmore projekt által életre hívott Road Glide Special, teljesítménybeli és stílusbeli újításokkal gazdagított Harley-Davidson motorkerékpárok – szeptember 19-én a Harley-Davidson Budapest Bázisán Nyílt Nap keretén belül mutatták be a nagyközönségnek a legendás amerikai márka 2016-os modelljeit.

harley_davidson_nyilt_nap_2015_autoaddikt_001

A látogatók, köztük a sajtó képviselői először találkozhattak élőben a megújult Harley-Davidson modellekkel, köztük a Dark Custom mozgalom képviselőivel, az új Iron 883 és Forty-Eight modellekkel, az Európában újra forgalomba állított nagy klasszikussal, a Road King-gel, de közelebbről is megcsodálhatták az egyik legkiválóbb teljesítménnyel rendelkező túramodellt, a Road Glide Special-t.

harlye_davidson_iron_883_autoaddikt

A sajtótájékoztatót Dobai Attila nyitotta meg, elmondta, hogy a 2016-os, egy történelmi jelentőségű év a Harley-Davidson számára. A megújult Dark Custom motorokkal és a bevezetésre kerülő legújabb S-sorozattal, ezen felül a Road Glide Ultra visszatérésével és a népszerű Heritage Softail Classic újratervezésével a márka minden eddiginél erőteljesebb modellpalettával lép a piacra.

A korlátozott példányszámban kapható Fat Boy S és Softail Slim S gazdag fényezést és a lenyűgöző Screamin’ Eagle Twin Cam 110 motorblokkot vonultatja fel, amelyekkel a stílus és a teljesítmény egy észveszejtő egységét hozza létre. Az eddig csak a Touring modelleknél kapható nagy teljesítményű Twin Can 103 motorblokk valamennyi Softail® modell teljesítményét megemeli, így ezzel a Harley-Davidson történetében a legerőteljesebb cirkálócsalád született meg. A Harley-Davidson elektronikus tempomat a 2016-os Heritage Softail Classic, Softail® Deluxe, Fat Boy S és Softail Slim S modelleken alapfelszereltség, és tartozékként minden 2016-os Softail modellhez is kapható lesz.

harley_davidson_nyilt_nap_2015_autoaddikt_004

A Road Glide Ultra motorkerékpár visszatértével a RUSHMORE projekt touring-forradalma ismét kiszélesedik.

Dobai Dániel a Dark Custom modell két képviselőjét az új Iron 883 és Forty-Eight modelleket mutatta be. Az új Iron 883 modell, a garázsban összerakott bobberek múltjából és jelenéből merítve levágott és átfúrt, szándékosan enyhén nyers motor. Koromfekete hajtáslánc és kipufogó, drag-típusú kormány és egyszemélyes bordázott üléshuzat a puszta öklű utcai stílust idézi. A motort 883 cm3-s Evolution® V-Twin motor hajtja, amelyet úgy állítottak be, hogy csökkentse a piros lámpák erejét és meggyőző teljesítményt adjon le. A motorozhatóságot és a kezelhetőséget tovább fokozzák a cartridge-típusú villák és az új emulziós hátsó lengéscsillapítók, a 2016-os Sportster® modellek fél kézzel elbánnak az egyenetlen utakkal, hiszen a vadonatúj első és hátsó felfüggesztés és a tökéletesített ülések együtt olyan kényelmet és irányíthatóságot biztosítanak, mint még soha.

harley_davidson_forty_eight_autoaddikt

Az új Forty-Eight motorkerékpár erőteljes beállítottságú. A megtermett 130 mm-es első gumiabroncs 49 mm-es villákhoz csatlakozik, amelyet masszív kovácsolt alumínium alsó-felső villahidak és egy alumínium villamerevítő tesz biztonságossá. A klasszikus 8 literes mogyoró alakú benzintartály keskeny atléta csípőt kölcsönöz a motornak. A levágott sárvédők hagyják a kerékgumit felsejleni. A fekete, a színezett és a króm részek tökéletes egyensúlya a motort merész megjelenésűvé varázsolja.

harley_davidson_dark_custom_autoaddikt

„Egyszer egy életben” verseny, ahol a fődíj egy Dark Custom motorkerékpár és egy mesés amerikai utazás. A versenyre jelentkezőknek nem kell mást tenniük, mint kiválasztani álmaik Dark Custom Harley-ját, tesztvezetésre jelentkezni és máris beneveztek a játékba. A szerencsés nyertes megkapja a választott Dark Custom motort, amelyet Dais Nagao-val, a Harley-Davidson designerével közösen tervezhet meg, alakíthat a saját stílusa szerint.

harley_davidson_nyilt_nap_2015_autoaddikt_005

Az új Harley-Davidson vasparipák megérkeztek és csak arra várnak, hogy a szenvedélyes motorosok kipróbálják őket, a verseny elkezdődött, nyereményjáték október 31-ig tart.

Jelentkezni itt lehet: https://testride.harley-davidson.com/hu_HU/

HIRDETÉS
Előző cikkHangzásélménnyel teljesedik ki a Peugeot i-Cockpit a Peugeot Fractal-ban
Következő cikkÚj nagyrobogók: BMW C 650 és BMW C 650 GT