AutóAddikt Hírek Opel, 2019: villamosítás és nagy jubileum a tervek közt

Opel, 2019: villamosítás és nagy jubileum a tervek közt

2019 különleges év lesz az Opel számára: a gazdag hagyományú márka nemcsak az autógyártásának 120-adik évfordulóját ünnepli, hanem jól rákapcsol modellpalettájának villamosítására is.

Már 2019 első felében mindjárt két elektromos modell lesz rendelhető: az új Corsa akkumulátoros-villanyautó variánsa, valamint Grandland X SUV, konnektoros hibridként. „Elektromos lesz az Opel! Ezt jelentettük be PACE! vállalati tervünk ismertetésekor, és most már megvalósul“, mondta az Opel vezérigazgatója, Michael Lohscheller.

Különösen a Corsa ad lendületet jövőre az Opelnek. A bestseller, amelynek első generációja már 1982-ben színre lépett, teljesen új fejlesztésként jelenik meg, és először lesz elektromos változata is. Lohscheller versenyképes árat ígér: „Az új Corsa széles vevőkörnek teszi elérhetővé az e-mobilitást. Valódi villany-népautó lesz!“

Nagyobb férőhelyet igénylő, és a SUV-érzést kedvelő vevők a Grandland X 2019-ben rajtoló konnektoros hibrid kivitelét választhatják. A következő évtől Eisenach-ban készülő jármű 300 lóerő rendszerteljesítményt és elektromos összkerékhajtást nyújt.

Lohscheller további bepillantást is enged az Opel ambíciózus villamosítási terveibe. A jövőre debütáló szintén teljesen új Vivaro 2020-ban jön ki akkumulátoros-elektromos furgonként is.

Lesznek újdonságok az Opel Mokka X rajongóinak is. A sikeres szubkompakt SUV utódja 2020-tól gördül le a futószalagról. Rögtön a termelés első pillanatától lesz teljesen elektromos variánsa: „Következetesen folytatjuk járműválasztékunk villamosítását“ – hangsúlyozta Lohscheller.

Az innovációkat mindenkinek elérhetővé tevő márkafilozófia régóta áll középpontban az Opelnél, és így van most is, a „120 éves autógyártás“ jubileum megünneplésekor. 1899-ben, négy évvel a cégalapító Adam Opel halála után indította be, Carl, Wilhelm és Friedrich fiai tanácsára Sophie Opel az autók előállítását. Ami 120 éve a rüsselsheimi műhelyben 65 darab Opel Patentmotorwagen „System Lutzmann“ megépítésével kezdődött, valódi sikertörténet lett, máig több mint 70 millió gépkocsi legyártásával. Az Opel kezdettől azt tűzte ki célul, hogy a lehető leghatékonyabb és legjobb minőségű autóit széles vevőkör vásárolhassa meg.

Az elmúlt 120 évben sok legendás modellt vitt piacra az Opel. Rüsselsheimi mérföldkő volt a Laubfrosch, az Admiral, a Kadett, a Rekord és a Manta éppúgy, mint a GT. Iránymutató fejlesztésnek számított például 1935-ben az Opel Olympia, Németország első nagy sorozatban gyártott önhordó acélkarosszériás autója. 1989-ban jelent meg szériában a hármas hatású katalizátor, majd 1995-től valamennyi Opel személyautót elláttak már teljes méretű légzsákokkal. Az adaptív IntelliLux LED® mátrixvilágítás 2015-ben vonult be az Astrával a kompakt szegmensbe.

Hogy vevőivel együtt ünnepelhesse a kerek születésnapot, külön a jubileumra az Opel programjába vett egy „120 éves“ különkiadás-sorozatot. Számos ilyen modell lesz kapható, a legtöbb piacon már megrendelhetők. A „120 éves“ kivitelben alapfelszerelés lesz sok élvonalbeli technikai-, design- és komfort-részlet – különösen attraktív árért.