AutóAddikt Bemutatók Jeep Kipróbáltuk a Jeep újdonságait

Kipróbáltuk a Jeep újdonságait

Egész napos tesztvezetésre invitált minket a Jeep magyarországi képviselete. Az egész jelenleg aktuális Jeep range bemutatkozott, beleértve a vadonatúj Wrangler-t, a 2019-es Cherokee-t, valamint a Renegade-et is.

Az esemény a Budakeszi Vadészházban startolt: ideális kiindulópont egy ilyen jellegű téma megvalósításához. Ha jók az emlékeink, akkor jó pár évvel ezelőtt az akkor új Toyota RAV4 modellbemutatója indult innen, igaz, nem volt annyira kiterjesztett az útvonal, mint most, esetünkben.

Ugyanis egy tekintélyes, szinte minden terepfajtát lefedő útvonalat kaptunk,  checkpointokkal, cserékkel. Így ténylegesen ki tudtuk próbálni a jelenlegi Jeep palettát sárban, salakon, görngyökön, föld- és betonúton egyaránt. 

Egyértelmű, hogy a Jeep modelljei terepre termettek, ott érzik jól magukat: az autókat nem igazán lehetett zavarba hozni, annak ellenére, hogy csak egy-két modellen volt terepgumi.

Mondjuk az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy viszonylag szárazabb útfelületekkel találkoztunk, mert bár volt előzetesen csapadék, de nem annyira számottevően, hogy szélsőséges útviszonyokat kapjunk.

A nap apropója volt még, hogy a Jeep márkanagykövetei, Kovács Patrícia, Tóth Gabi és Marschalkó Dávid (Halott Pénz) összegyűjtött mesekönyvadoményokat osztott az egyik helyi óvodában.

Az ováció a vártnak megfelten minden elsöprő volt, mi pedig örömmel summáztuk, hogy ismét részesei lehettünk valami jónak, építőnek, számottevőnek.

A tesztvezetést megelőzően a sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a Jeep a leggyorsabban fejlődő márka Európában, így talán még egyedülálóbb az egész imázs, körítés. Globálisan 21 százalékos növekedést tudhat a brand magáénak, míg az EMEA nem kevesebb, mint 60.8 százalék növekedéssel büszkélkedhet lokálisan. Leszűkítve Magyarországra 70 százalék a növekedés január-október intervallumban, ami szintén figyelemre méltó adat.

Most pedig néhány mondatban vázoljuk a Jeep újdonságait a kapcsolódó sajtóanyag szerint.

Jeep Adventure Day kisfilm (WMEDIA)

Jeep Wrangler 2019

A vitathatatlan terepbajnok új Jeep®Wrangler a valaha volt legrátermettebb változat, amely a mindennapok során is a legnagyobb kényelmet és legjobb úttartást garantálja.

Kétféle négykerékhajtási rendszer – Command-Trac és a Rock-Trac, valamint új generációs Dana tengelyek, Tru-Lok elektromos első és hátsó differenciálzárak, Trac-Lok önzáró differenciálmű, és szétkapcsolható elektronikus első stabilizátor – kapható. 

A modern formaterv magán hordozza az eredeti és ikonikussá vált Wrangler stílusjegyeit. Kapható többféle új tetőmechanizmus.

Európában kétféle új motor érhető el a modellhez: a 2,2 literes MultiJet II turbódízel és a 2,0 literes turbós benzinmotor. A Wrangler mindkét motorjához új, nyolcfokozatú automatikus váltómű csatlakozik, illetve szériatartozék a Stop-Start technológia (ESS). 

Modern technológiák a fedélzeten: új LED-es fényszórók és hátsó lámpatestek, új Uconnect rendszer Apple CarPlay és Android Auto alkalmazásokkal, valamint 12,7 (5 col), 17,8 (7 col) vagy 21,3 (8.4 col) cm átlójú érintőképernyők. 

Számos biztonsági rendszer: holttérfigyelő, hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer, ParkView tolatókamera dinamikus segédvonalakkal, elektronikus stabilitáskontroll (ESC) elektronikus borulásgátlóval és négy légzsák.

Több mint 180 exkluzív Mopar tartozékkal szabható személyre a vadonatúj Jeep Wrangler.

Jeep Cherokee 2019

A legjobb közepes méretű SUV evolúciója: új dizájn és minden korábbinál modernebb technológiát jelent

Felfrissített belső tér új anyagokkal, rengeteg tárolóhellyel és nagyobb raktérrel: minden megújult, ahogyan az elvárható volt.

Az európai modellekben a 2.2 literes MultiJet II dízelmotor kétféle változatban, 150 és 195 lóerővel kapható.

Az új 2.0 literes, közvetlen befecskendezéses benzines turbómotor körülbelül 270 lóerős lesz, az európai piacra 2019-ben érkezik.

Összesen háromféle intelligens összkerékhajtási rendszerrel rendelkezik.

Elérhető a negyedik generációs Uconnect rendszer, amely magában foglalja az Apple CarPlay és Android Auto technológiákat.

Számos biztonsági technológia: aktív ütközés előrejelző, gyalogosgázolást megakadályozó vészfékezés, fejlett vészfékasszisztens, Adaptív Tempomat-Plus, LaneSense sávtartó asszisztens, holttérfigyelő rendszer, hátsó keresztirányú forgalomérzékelő, ParkView tolatókamera dinamikus segédvonalakkal, aktív sebességhatároló és nyolc légzsák.

Európában a Longitude, Limited és Overland kivitelek kaphatók szeptembertől, míg a Sport és a feltartóztathatatlan Trailhawk változatok 2019-ben érkeznek.

Több mint 90 eredeti Mopar tartozékkal szabható személyre az új Cherokee.

Jeep Renegade 2019

Új motorcsalád: jobb teljesítmény, kisebb fogyasztás

Az új 2019-es Renegade lesz az első Jeep modell, amelybe beszerelik a gazdaságos, de nagyteljesítményű új benzines motorcsaládot. Az 1.0 literes motor 120, míg az 1.3 literes változat 150 vagy 180 lóerővel lesz elérhető. A motorpalettát az 1.6 literes 120, valamint a 2.0 literes 140 és 170 lóerős részecskeszűrővel szerelt MultiJet II turbódízelek teszik teljessé.

Egyedi, autentikus dizájn

Az új kompakt Jeep SUV formanyelve modern értelmezése a Jeep márka ikonikus dizájnjának. A Renegade megjelenése egyszerre fejezi ki a modell remek terepképességeit, a nagyvárosi funkcionalitást és a szabadság életérzését. A legfontosabb külső újdonságok a LED-es fényszórók és az új, 19 collos keréktárcsák. Az utastérben a fokozott használati érték és a nagyobb kényelem a szembetűnő.

A terepezés szerelmeseinek

A Jeep modellek legendás terepképességeiről kétféle 4×4-es hajtás – a Jeep Active Drive és a Jeep Active Drive Low – gondoskodik.

A városi kalandozásokhoz

Az új Renegade megkapja a negyedik generációs Uconnect rendszert, amely 12,7, 17,8 és 21,3 centiméter (5, 7, 8,4 col) átlójú érintőképernyővel, valamint Apple CarPlay és Android Auto kompatibilitással rendelkezik.Teljes biztonsági felszereltség

Az aktív és passzív biztonságot olyan modern technológiák teszik teljessé, mint a sávtartó asszisztens, az intelligens sebességtartó és jelzőtábla felismerő (ezek a teljes palettán az alapfelszereltség részét képezik), illetve az ütközés-előrejelző és az aktív vészfékasszisztens (ezek a Limited modellen alapárasak).

Még több fotó: AutóAddikt Facebook oldal

Fotó: Autóaddikt.hu

Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja.

Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.

Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország

Utómunka hardver: Acer, ASUS