AutóAddikt Magazin Operalia Győrben: a Voices of 2016! hangjai nagy sikerű koncertet vezényeltek le...

Operalia Győrben: a Voices of 2016! hangjai nagy sikerű koncertet vezényeltek le – a BMW támogatásával

2016. augusztus 21-én este, a győri Széchényi-téren több, mint nyolcezer ember ünnepelte a Plácido Domingo által életre hívott Operalia sztárjait.

operalia-gyor-voices-2016-bmw-autoaddikt

Az Operalia énekversenyt minden évben más országban rendezik, az idei fordulót Mexikóban, Guadalajara-ban, a Teatro Delgadoban tartották. A mexikói döntő után a Voices of 2016! koncerten, Győrben láthatta először a közönség az ukrán szoprán Olga Kulchynska-t, de Magyarországon szintén először volt hallható élőben René Barbera, a „kilenc C-s tenor”, aki az Operalia 2011-es döntőjében három fődíjat is nyert. Az énekes világszerte ünnepelt sztár, Európa és az Egyesült Államok vezető színházaiban estéről estére nyűgözi le közönségét, aki ezúttal a győrieket sem hagyta csalódottan, válaszul a Széchenyi téri vendégek éljenzésére. Yungpeng Wang-ot a Metropolitan kínai származású baritonját is lelkes tapsvihar fogadta. A hagyományokat folytatva az est vendége volt a győri kötődésű művész, Simon Brigitta, aki még Plácido Domingo támogatásával kapott opera-ösztöndíjat Valenciában, jelenleg pedig Bécsben él.

A Filharmonikusokat idén a német származású Michael Güttler, a Finn Nemzeti Opera fő zeneigazgatója vezényelte, az estnek Mesterházy Gyula színművész volt a moderátora. A fellépő sztárokat és az esemény látogatóit Győr alpolgármestere, dr. Somogyi Tivadar köszöntötte.

A BMW Group Magyarország idén is támogatta a hátárainkon túl is egyre ismertebb, kiemelkedő eseményt, egy új BMW 7-es és egy BMW 5-ös modellt biztosítva az operasztárok kényelmes utaztatására.

A BMW Group művészetet és kultúrát támogató Art&Culture programjának ma már hagyományos része az Operalia program támogatása, ahogy a Voices énekverseny alapítójának Plácido Domingo-nak, úgy felfedezettjeinek is exkluzív shuttle szolgáltatást biztosított a bajor márka. „A művészetet és kultúrát támogató program több mint 40 országban sikeres és száznál is több együttműködést ölel fel, melynek filozófiájához tökéletesen illeszkedik a győri zenei esemény is” – mondta el Berkes Zoltán, a BMW Group Magyarország kereskedelmi vezetője a koncert kapcsán.

HIRDETÉS
Előző cikkKiss Norbi támogatói megállapodást írt alá a Pappas Auto-val
Következő cikkAz Audi új lengéscsillapító-rendszere komfortos és gazdaságos is egyben