AutóAddikt Újdonságok Öt csillaggal teljesített az új Škoda Superb az Euro NCAP töréstesztjén

Öt csillaggal teljesített az új Škoda Superb az Euro NCAP töréstesztjén

Az új Škoda Superb a legjobb, 5 csillagos eredményt érte el az Euro NCAP töréstesztjén.

skoda_superb_2015_autoaddikt

Az Euro NCAP ezzel az elismeréssel díjazta azt a kiemelkedő biztonsági színvonalat, amelyet a Škoda új csúcsmodellje, az első piacokon néhány nappal ezelőtt bemutatott Škoda Superb kínál. Az Euro NCAP legfrissebb eredménye újabb bizonyíték a teljes Škoda modellpaletta által kínált biztonsági csomagok magas színvonalára: a jelenlegi kínálatban szereplő modellek piaci bevezetésük idején kivétel nélkül megszerezték az 5 csillagos minősítést az Euro NCAP töréstesztjén.

Az Euro NCAP minősítése a felnőtt- és gyermek-utasvédelem, a gyalogosvédelem és a biztonsági vezetői segédrendszerek értékelésén alapul. Az új Škoda Superb mind a négy kategóriában kiérdemelte az 5 csillagos minősítést.

Az új Škoda Superb kompromisszummentes biztonságot kínál: a Volkswagen Csoporttól származó innovatív moduláris keresztmotoros platformot( MQB) alapul véve a cseh márka csúcsmodellje biztonsági segédrendszerek egész sorával hódít. Ütközésnél a legmodernebb, akár kilenc légzsákkal szerelt biztonsági rendszer, a rendkívül szilárd utascella és az optimálisan kialakított gyűrődési zónák együtt biztosítják a bent ülők maximális biztonságát. A teljesen új alváz pedig a stabilitást, a kényelmet és a dinamikát garantálja.

Az új Škoda Superb számos új segédrendszert kínál, továbbá olyan biztonsági csomaggal hódít, amely ez idáig nem volt a kategória modelljeinek sajátja. Műszaki megoldások sora segíti a vezetőt a legkülönbözőbb közlekedési szituációkban. Az új Superb szériafelszereltségének részét képezi az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC), amely a másodlagos ütközésvédelem funkciójával a balesetet követő másodlagos ütközések veszélyét mérsékli. Az Európai Unió legtöbb országában, köztük Magyarországon is a következő biztonsági rendszerek a szériafelszereltség részét képezik: a Front Assist rendszer városi vészfék-funkcióval, az elektronikus gumiabroncs-nyomásellenőrző rendszer és a bővített funkciójú elektronikus differenciálzár.

Ezeken felül opcionálisan számos további biztonsági rendszer található az új Superb kínálatában. A márka választékában elsőként a Superb modellnél jelenik meg a holttér-figyelő rendszer (Blind Spot Detect), a hátsó kiállás-asszisztens (Rear Traffic Alert), a közlekedési torlódás asszisztens (Traffic Jam Assist) és a Vészhelyzet asszisztensEmergency Assist funkció. További extraként választható biztonsági rendszerek: az adaptív tempomat (ACC), a proaktív utasvédelmi rendszer (Crew Protect Assist), a sávtartást segítő rendszer (Lane Assist), a sebességhatároló (Speedlimiter), a fáradtságérzékelő funkció (Driver Alert) és a közlekedési táblák felismerése funkció (Travel Assist).

Mindezeken felül az új Škoda Superb innovatív világítási rendszerének köszönhetően lényegesen nagyobb biztonságot kínál. Az új Superb az első Škoda, amely elérhető a bővített funkciójú távolságifény-szabályzással (Smart Lights Assist).

A Škoda Superb kitűnő eredménye az Euro NCAP töréstesztjén igazolja, hogy a Škoda modellkínálata biztonságosabb, mint eddig bármikor. A palettán szereplő modellek piaci bevezetésük idején kivétel nélkül megszerezték az 5 csillagos minősítést az Euro NCAP töréstesztjén. Az új Škoda Superb töréstesztjét megelőzően 2014 novemberében az új Škoda Fabia szerzett 5 csillagos minősítést. A legjobb, 5 csillagos eredményt érte el a Škoda Octavia (2013), a ŠkodaŠkoda Rapid (2012), a Škoda Citigo (2011) és a Škoda Yeti (2008) is.

A Škoda modelleknek az Euro NCAP törésteszteken elért páratlan eredménye a gyártó azon törekvésének sikerét igazolja, amely a maximális aktív és passzív biztonság elérésére irányul. A vállalati társadalmi felelősségvállalás részeként a cseh gyártó több területen is segíti az autópályák és autóutak biztonságának növelését.

Az Euro NCAP az európai közlekedési minisztériumok, autó klubok, biztosítók és fogyasztóvédelmi csoportok független szervezete. Szigorú előírások mellett törésteszteken vizsgálják és értékelik az új modelleket.

Előző cikk2015 KS Energy and Environment elsimerést kapott az Audi A3 e-tron
Következő cikkKétliteres benzines turbómotor a Lexus IS 200t modellben