AutóAddikt Hírek 2015 KS Energy and Environment elsimerést kapott az Audi A3 e-tron

2015 KS Energy and Environment elsimerést kapott az Audi A3 e-tron

A Kraftfahrer-Schutz e.V. (KS) autóklub Energia- és Környezetvédelmi díját ebben az évben a Volkswagen Csoport nyerte el. A zsűritagokat leginkább az a tény nyűgözte le, hogy a Volkswagen Csoporton belül optimálisan fejlesztett technológia extrém kedvező üzemanyag-fogyasztási adatokkal rendelkezik, ugyanakkor lenyűgöző menetteljesítményeket és a nagy hatótávolságokat tesz lehetővé.

audi_a3_sportback_e_tron

Az Audi A3 e-tron plug-in hibrid hajtásrendszere a hangtalan elektromos hajtás és az erőteljes közvetlen üzemanyag-befecskendezéses benzinmotor lenyűgöző kombinációját kínálja. Az autó képes tisztán elektromos hajtással, helyi károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedni, miközben lenyűgöző az innovatív meghajtás agilis viselkedése.

Technológiai szempontból kiemelkedik a hálózatról tölthető hibrid erőforrás 204 lóerős rendszerteljesítménye és a 100 kilométerenkénti átlagosan mindössze 1,5 liter üzemanyag-, illetve 11,4 kWh áramfogyasztással. A szén-dioxid-kibocsátás csupán 35 grammra adódik kilométerenként. A 350 Nm maximális forgatónyomatéknak köszönhetően 7, 6 másodperc alatt gyorsulás érhető el álló helyzetből 100 km/órás sebességre, az összesített hatótávolság megközelítőleg 940 kilométer. Tisztán elektromos üzemben 50 kilométerre elegendő az akkumulátorokban tárolt energia.

Az 1935-ben alapított Kraftfahrer-Schutz e.V. (KS) a mintegy 520 000 tagjával az egyik legnagyobb német autóklub. Már 1981 óta évente értékeli a KS zsűrije azokat a technológiai fejlesztéseket, amelyek segítik az autóvezetőket, hogy takarékosabban és környezetbarátabb módon utazhassanak. Fontos feltétel, hogy a technológiának a gyakorlatban is bizonyítania kell és elfogadható feltételekkel elérhető legyen.

Néhány adat – Audi A3 e-tron: üzemanyag-fogyasztás, l/100 km: 1,7 – 1,5 (kombinált), áramfogyasztás, kWh/100 km: 12,4 – 11,4 (kombinált), szén-dioxid-kibocsátás (kombinált), g/km: 39 – 35, energia-hatékonysági besorolás: A+

Előző cikkVéget ért a 2015-ös Volvo Ocean Race – néhány tanulság
Következő cikkÖt csillaggal teljesített az új Škoda Superb az Euro NCAP töréstesztjén