AutóAddikt Magazin Ötödik alkalommal rendezték meg a Volkswagen-találkozót a Hungaroringen

Ötödik alkalommal rendezték meg a Volkswagen-találkozót a Hungaroringen

Több ezer Volkswagen tette tiszteletét a Hungaroringen múlt hétvégén, szombaton.

volkswagen-talalkozo-2016-hungaroring-matei-bence-autoaddikt-006

Nem véletlen, hiszen október elsején rendezték az ötödik Volkswagen-találkozót, ahol szinte az összes típus modelljei felsorakoztak. Izgalmas autócsodák és színes programok várták az érdeklődőket a mogyoródi versenypályán lebonyolított rendezvényen, ráadásul egy Golf V is gazdára talált főnyereményként.

Az igazi márkafanatikusok egyébként már egy éve készültek október első hétvégéjére. Golf, Transporter, Bogár, Passat, Scirocco, Corrado, Polo, Jetta, Bora és Vento – ezek a típusok sorakoztak a mogyoródi versenypálya területén, egymástól jól szeparáltan. A középpontban persze ezúttal is a Golfok voltak, 300 csodaszép vagy éppen különleges modell parkolt a paddockban.

Itt egyébként is sok program várta a látogatókat, ahol a férfiak mellett a hölgyek és kortól függetlenül a gyerekek is jó érezték magukat kivétel nélkül. A zene kedvelőire két koncert is várt ezen a területen: 11 órakor a Kowalsky meg a Vega, 16 órától Sub Bass Monster lépett fel a rendezvény nagyszínpadán.

volkswagen-talalkozo-2016-hungaroring-matei-bence-autoaddikt-015

Amellett, hogy idén is több ezer jármű érkezett a Hungaroringre, a Volkswagen gyárból érkező egyedi darabokra is érdemes volt kitekinteni: a márka ugyanis elhozta Magyarországra azt a 310 lóerős Golf GTI Clubsport S-t, amely jelenleg a legjobb köridővel rendelkezik a Nürburgringen az elsőkerék-hajtású kategóriában, de a helyszínen volt a 400 lóerős Golf GTE Sport és az 503 lóerős Golf Design Vision GTI tanulmányautó is.

volkswagen-talalkozo-2016-hungaroring-matei-bence-autoaddikt-002

A szériagyártású modellek közül bemutatkoztak új modellek is, mint például az up!, az e-up!, valamint az Amarok.

volkswagen-talalkozo-2016-hungaroring-matei-bence-autoaddikt-007

A Hippifalu szokásához hűen a hamisítatlan flower-power hangulatba repítette a közönséget, de nem csak a hippi életérzés, hanem komoly programok is kínálkoztak.

volkswagen-talalkozo-2016-hungaroring-matei-bence-autoaddikt-013

Részt lehetett venni a The Transporter–Bullimpián, ami egy látványos és szórakoztató játékot jelentett Transporterekkel, emellett pedig Touaregeket, Tiguanokat és új Amarokot is tesztvezethettük a Hungaroring területén található 30 hektáros erdő hegy-völgyes útjain, de akár utasként is megtehettük a rázós terepet a Forrest taxikkal. Az egész napos buli lezárásaként is a Hippifalu szolgált, a vállalkozó kedvűek kint alhattak a versenypálya területén.

volkswagen-talalkozo-2016-hungaroring-matei-bence-autoaddikt-012

Az ötödik Volkswagen-találkozón mindezek mellett érdemes volt egy 100 forintos tombolát is vennünk, ezen lehetett ugyanis megnyerni a szinte gyári állapotára felújított Golf V modellt. A kocsi 90 ezer kilométert futott, éppen ezért sok gond nem is volt vele, de ennek ellenére a Fáy utcai márkaszerviz elvégzett egy teljes karbantartást a négykerekűn, s kapott egy komoly optikai tuningot is, aminek köszönhetően vagányabb lett a nyereményautó megjelenése.

volkswagen-talalkozo-2016-hungaroring-matei-bence-autoaddikt-008

Még több fotó: Autóaddikt.hu Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Együttműködő partnereink: ASUS, Acer Hungary, SonyCanon, Camera Kft.
Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte