AutóAddikt Magazin Rézmentes Ferodo Eco-Friction fékbetétek az új Audi A4-ben

Rézmentes Ferodo Eco-Friction fékbetétek az új Audi A4-ben

A Federal-Mogul Motorparts, amely a Federal-Mogul Holdings Corporation egyik divíziója – közzétette, hogy az új Audi A4-nél eredeti felszerelésként fogják alkalmazni a Ferodo Eco-Friction fékbetéteket.

audi-a4-2016-autoaddikt

A Mercedes után, amely a legújabb C-osztályán már eredeti felszerelésként alkalmazza az Eco-Friction fékbetéteket, az Audi a következő olyan jelentős gépjárműgyártó, amely igénybe kívánja venni a Ferodo környezetbarát technológiáját fékrendszerei vonatkozásában.

Úttörő vállalkozásként a fékrendszerek terén, a Ferodo ezzel az eredeti felszerelésként jóváhagyott, környezetbarát technológián alapuló, alacsony réztartalmú és rézmentes Eco-Friction fékbetétekből álló termékcsaláddal fog megjelenni az utópiacon. A választék a jelenlegi premier termékcsalád 90%-át fedi le, de ez az arány 2016 elejére 95%-ra fog emelkedni. Az ügyfeleink és a szerelőműhelyek a fékek cseréje során már ennek az eredeti felszerelésként elfogadott technológiának az előnyeit élvezhetik, méghozzá annak tudatában, hogy környezetkímélőbb fékbetéteket fognak használni.

A kisebb réz- és nehézfém-tartalom, valamint a csökkentett fékpor-kibocsátás miatt e termékcsalád nem csupán a környezetet óvja, hanem a legutóbbi tesztek azt is kimutatták, hogy az Eco-Friction fékbetétek sokkal jobb fékhatást biztosítanak a hagyományos rézalkatrészekkel szemben: egy Mk6 Volkswagen Golf gépkocsi esetében például 10%-kal csökken a fékút 100km/h sebességnél történő fékezéskor.

„Az Eco-Friction támogatása a fő gépjárműgyártók – például az Audi és a Mercedes-Benz – részéről igazolja a Ferodo által végzett komoly kutatási és fejlesztési munkát” – mondta Silvano Veglia, a Federal-Mogul Motorparts fékezési megoldások EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) utópiacának termékigazgatója. „Az Eco-Friction bizonyítja, hogy jelentős befektetés esetén a környezetkímélő megoldásoknak nem kell szükségszerűen hátrányosan befolyásolniuk a biztonságot, a teljesítményt és a tartósságot. A Ferodo a réztartalom csökkentésére és a réz használatának fokozatos megszüntetésére vonatkozó jogszabály végrehajtását megelőzve egy olyan megoldást fejlesztett ki, amely mellett a gépjárműgyártók bátran elkötelezhetik magukat, mivel e módszerrel kereskedelmileg vonzóbbá tehetik modelljeiket.”

A legújabb féktechnológiák élenjáró fejlesztőjeként a Federal-Mogul ötévnyi kutatás és fejlesztés során több mint 150 mérnökkel 1500-nál is több anyagot tesztelt, hogy azonosítson, műszakilag meghatározzon és kifejlesszen egy, az Eco-Friction termékcsaládban alkalmazandó, új rézhelyettesítő anyagkombinációt. A termék utópiaci bevezetésének részeként a Federal-Mogul műszaki támogatást nyújt a szervizeknek és forgalmazóknak, hogy minél több ügyfél ismerhesse meg az Eco-Friction teljesítményét és környezetbarát jellegét.