AutóAddikt Újdonságok 2016-ban érkezik a rég várt új Volvo S90

2016-ban érkezik a rég várt új Volvo S90

A vadonatúj Volvo S90 a Volvo Cars belépője a prémium limuzinok klubjába. A 2015. december 2-án bemutatott S90 hatalmas lépés a Volvo Cars számára. A svéd autógyártó elsősorban kombi és szabadidőjármű modelljeivel vívott ki ismertséget magának, ám a vadonatúj S90 bevezetésével a Volvo egyértelműen jelzi azon szándékát, hogy karakteres nagyautójával felrázza a prémium felsőkategóriát.

volvo-s90-2016-autoaddikt-1

A vadonatúj technológiák gazdag választékát (az élvonalbeli biztonsági rendszerektől a felhő alapú alkalmazásokig és szolgáltatásokig) felsorakoztató S90 újabb bizonyítékát adja a svéd márka töretlen lendületű átalakulásának.

„Az XC90 bevezetésével egyértelműen kinyilvánítottuk szándékunkat. Most pedig határozottan és végérvényesen versenybe szállunk. Az elmúlt öt év során 11 milliárd dolláros beruházással nem csupán a Volvo Cars előtt álló lehetőségeket álmodtuk újra, de immár kézzel fogható bizonyítékával szolgálunk annak, hogy a Volvo Cars új életre kelt, és relevánsabb, mint valaha” – nyilatkozta Håkan Samuelsson, a Volvo Car Group elnök-vezérigazgatója.

Az új Volvo S90 szedánt fejlett félautonóm mobilitási funkcióval: a Pilot Assist szolgáltatással szereltük fel. A rendszer a kormányzásba gyengéden beavatkozva akár 130 km/óra sebességig képes a járművet megfelelően a sávhatárok között tartani, anélkül, hogy ehhez egy másik autó mögött kellene haladnia. A Pilot Assist újabb fontos lépés a Volvo egyik kiemelt fejlesztési területe: a teljes autonóm mobilitás felé vezető úton.

Az S90 emellett megkapja a nagyteljesítményű, tiszta üzemű T8 Twin Engine hálózatról tölthető hibrid hajtásláncot, míg fényűzően kivitelezett utastere, illetve fejlett online szórakoztató és tájékoztató szolgáltatásai a prémium nagyautók kategóriájában is kiemelkedő színvonalat képviselnek.

„Arra törekedtünk, hogy valami teljesen újat alkossunk ebben a meglehetősen konzervatív szegmensben, és olyan látványvilággal álljunk elő, amely vezető kvalitásokat és magabiztosságot sugároz a külvilág felé. A belső térben túlzás nélkül új mércét állít az S90: az általa képviselt, felső kategóriás prémium élmény egyszerre biztosít maximális kényelmet és hibátlan kezelhetőséget” – mondta Thomas Ingenlath, a Volvo Cars formatervezésért felelős alelnöke.

volvo-s90-2016-autoaddikt-2

Az S90 emellett világelső funkcionalitással: a nagytestű állatok felismerésének képességével egészíti ki a City Safety szolgáltatást. Ez a funkció éjjel és nappal egyaránt felismeri az olyan nagytestű állatokat, mint a jávorszarvas vagy a ló. A technológia ösztönösen működő figyelmeztetéssel, illetve féktámogatással segít elkerülni az ütközést. Az S90 fejlesztése során a Volvo Cars által a közelmúltban üzembe állított, ultramodern futómű-szimulátorral szerzett tapasztalatokat is felhasználták.

„Az S90 hatalmas előrelépést jelent a menetdinamika, a menetteljesítmények és a rugózási komfort terén. Az alapoktól kezdve, teljes mértékben átalakítottuk a Volvo által kínált vezetési élményt; az új modell precízen és élvezetesen vezethető, ugyanakkor kiemelkedően kényelmes” – mondta Dr. Peter Mertens, a Volvo Car Group kutatási és fejlesztési tevékenységekért felelős alelnöke.

Az S90 hivatalos világpremierjére 2016 januárjában, a Detroit-i Autószalonon kerül sor.