AutóAddikt Hírek Sebességváltók gyártását kezdte meg az Audi Kínában

Sebességváltók gyártását kezdte meg az Audi Kínában

Tovább bővíti az Audi kínai tevékenységét, s a prémiumgyártó a Volkswagen Automatic Transmission Tianjin (VWAT) vállalattal közösen augusztus 22-én új sebességváltógyárat avatott. Az észak-kínai Tiencsin kikötővárosban az új Audi A4 L, illetve további helyi modellek számára készülnek a magas hatásfokú, hétfokozatú S tronic sebességváltók.

audi-sebessegvalto-gyartas-kina

Új gyára kapacitásának teljes kihasználása mellett – nagyjából ezer dolgozója közreműködésével – az Audi évente mintegy 240 ezer sebességváltót állíthat itt elő, s a termelés modulrendszerű felépítésének köszönhetően egy későbbi fejlesztési lépcső során akár meg is duplázhatja az új üzem termelőképességét. „Első helyi sebességváltógyárunk révén az Audi újabb alaptevékenységét honosíthatjuk meg Kínában” – hangsúlyozta Joachim Wedler, az Audi China elnöke. „A Tiencsinben beinduló sebességváltó-gyártás mérföldkő lokális stratégiánkban.”

A gyár mindemellett a hosszú távú fenntarthatóság terén is kiemelkedőnek számít. Egyebek mellett hő-újrahasznosító berendezéssel, illetve olyan tetőkonstrukcióval is rendelkezik, amellyel nappali világosság mellett jelentős mennyiségű elektromos áram takarítható meg.

A Tiencsinben készülő, új hétfokozatú S tronic sebességváltó a moduláris hosszmotoros platform (MLB) második generációjára épülő modellekbe kerül, s kedvező üzemanyag-fogyasztással kombinálja a sportos és kényelmes vezetést. A 2.0 TFSI motorral közösen ez a váltómű is nagyban hozzájárul az új Audi A4 L hajtásrendszerének e piaci szegmensben vezető gazdaságosságához és teljesítményéhez. A prémium középkategóriájú limuzin új generációja szeptember folyamán érkezik Kínában a piacra és kategóriája legalacsonyabb szén-dioxid-kibocsátása jellemzi.

A Volkswagen Csoport 2014 óta gyárt Kínában kettős tengelykapcsolós sebességváltókat a moduláris keresztmotoros platformra (MQB) épülő modelljeihez. A Tiencsinben beinduló gyártás a Volkswagen ATJ immár második bővítési fázisának lezárását jelenti. A vállalat tulajdonosai az AUDI AG (49 százalék) és a Volkswagen Group China (51 százalék). „A Volkswagen Automatic Transmission Tianjin előnyös szinergiák lehetőségét kínálja a vállalatcsoport márkái között, ily módon is erősítve őket. A rendelkezésre álló források hatékony kihasználásával utunk minden egyes lépése során maradéktalanul megfelelhetünk hosszú távú fenntarthatósági ígéreteinknek” – emelte ki Dr. Jochem Heizmann, a Volkswagen Group China elnöke.

Az Audi már 1988 óta van jelen Kínában, ahol azóta is vezető prémiummárka. Az Audi leányvállalataként a FAW-Volkswagen az észak-kínai Csangcsunban az Audi A6 L, Audi A4 L, Audi Q5 és Audi Q3 modelleket gyártja, míg a joint-venture foshani üzemében az Audi A3 Sportback és az Audi A3 Limousine* gördül le a szerelőszalagról.