AutóAddikt Hírek Tervezik a jövő töltőállomását a Nissan közreműködésével

Tervezik a jövő töltőállomását a Nissan közreműködésével

A Nissan újabb tanúbizonyságot tett megingathatatlan elkötelezettségéről egy tisztább, biztonságosabb és praktikusabb autós világ kialakításáért. A vállalat bejelentette, hogy egy egyedi projekt keretében a jövő töltőállomását tervezik meg a Foster + Partners neves építészeivel együttműködésben.

nisan_leaf_jovo_toltoallomasa_autoaddikt

A projektben résztvevő Nissan és Foster + Partners egyaránt innovatív, merész formaterveiről és a hagyományok újragondolásáról híresek. A projekt célja, hogy izgalmas betekintést nyújtson abba, hogyan igazodnak az elektromos autók töltőállomásai a folyton változó világ kihívásaihoz.

Az elektromos autók tervezésének, mérnöki fejlesztésének és gyártásának megkérdőjelezhetetlen vezetője, a Nissan új projektjében a jövő töltőállomásáról alkotott képet forradalmasítja. A márka felismerte, hogy a jövő töltőállomásainak infrastruktúrája tökéletes lehetőséget nyújt a környezet egyéb funkcióinak innovatív integrálására, így ezek az állomások a modern közösségek számára nemcsak közlekedési, de szórakoztató központokat is jelenthetnek.

Létfontosságúvá vált egy fenntartható és innovatív töltőhálózat megalkotása, hiszen a piac is az olyan alternatív megoldások felé kezd elmozdulni, mint az elektromos hajtás.

 A koncepció egy olyan zéró-emissziós társadalomképen alapszik, melyben a közösségi kapcsolatok, az önjáró autók és az élet minden területén megjelenő összekapcsolódó hálózatok szerepe kiemelkedővé válik. A töltőállomás-tervezet bemutatja azt a számos előnyt, amelyet egy jól megtervezett elektromos járművekre épülő ökoszisztéma jelenthet – nem csupán a mobilitás terén, hanem az akkumulátorok és a járműveket a hálózattal összekötő rendszerek egyéb kedvező hatásai kapcsán is.

A Nissan a következő hónapokban szoros együttműködésben dolgozik majd a Foster + Parners-szel, hogy az év második felében bemutathassa, hogyan képzeli el a jövő töltőállomását.

David Nelson, a Foster + Partners vezető tervezője a következőket mondta: „A Nissannal való együttműködésünk célja, hogy bemutassuk, mekkora kihívást is jelent városainknak lépést tartani a folyamatos növekedéssel. A társadalmunkban jelen lévő új technológiák, az alternatív üzemanyagforrások és változó trendek hatalmas befolyással bírnak arra nézve, hogy hogyan fogunk boldogulni.”

 „Egyértelmű, hogy az elektromos autók a városi környezet elválaszthatatlan részei lesznek, s ez izgalmas lehetőséget nyújt a töltőállomások újratervezésére a jövő generációi számára, hiszen a legmodernebb technológiák felhasználásával ezen állomások sokkal integráltabb és közösségibb tereivé válhatnak városainknak. Az elektromos járművek gyártásának piacvezetője, a Nissan kulcsszerepet játszott annak megítélésben, hogy a jövő autósai hogyan használják majd az épített környezetet.”

Jean-Pierre Diernaz, a Nissan Europe elektromos autókért felelős igazgatója elmondta: „Jelenlegi töltőállomás-hálózatunk infrastrukturális modellje elavult, mely ha nem tud gyorsan alkalmazkodni a fogyasztók folyamatosan változó igényeihez, nem lesz képes megfelelni a jövő kihívásainak. 2020-ra közel egymillió elektromos jármű lesz az utakon, így alapvető fontosságú, hogy ezt a növekedést egy erős infrastruktúra kiépítésével támogassuk.”

„Mostani kezdeményezésünk az első lépés azon az úton, amely a jövő szállítási és mobilitási világának feltárásához vezet, és felkészíti városainkat egy fenntarthatóbb jövőre.”

Az együttműködés egy merész módon újragondolt töltőállomás megtervezésére az elektromos járművek népszerűségének növekedésével párhuzamosan alakult ki. A Nissan elektromos járműveinek eladása 33%-os növekedést produkált a 2014-es évben, és a városi levegőminőség javítására tett erőfeszítéseknek megfelelően a növekedés továbbra is töretlen. Az elektromos járművek elfogadottsága fordulóponthoz közeleg, és az előrejelzések szerint a növekedési trendek gyorsulni fognak.

A Nissan úttörő szerepet tölt be a zéró-emissziós technológiák tömeggyártásának megvalósításában. 2010-ben a Nissan LEAF, az első sorozatgyártásban előállított, globális piacon elérhető elektromos jármű bemutatása forradalmasította az autózás világát. A LEAF továbbra is minden idők legkeresettebb elektromos járműve, részesedése a zéró-emissziós szegmensben pedig közel 50%.