AutóAddikt Magazin Több, mint két éve sikeres kapcsolatot ápol az Opera és a BMW...

Több, mint két éve sikeres kapcsolatot ápol az Opera és a BMW Group Magyarország

2015 február óta ápol sikeres együttműködést az Opera és a BMW Group Magyarország.

Immár több mint két éves sikeres együttműködésre tekinthet vissza az Opera és a BMW Group Magyarország. A 2015 februárban megkötött stratégiai együttműködés a BMW Group Magyarország Art & Culture (Művészet és kultúra) programjának egyik legfontosabb pillére.

Plácido Domingo tavalyi fellépését követően idén az Opera két sztárvendég részvételével tartotta meg a báli szezon legrangosabb társasági, művészeti és jótékonysági eseményének számító Háry Estélyt február 25-én. Miközben Ildebrando D’Arcangelo olasz basszbariton magával ragadó színpadi jelentével, a többi között Don José és Mefisztó szerepében is zajos sikert aratott, Kristian Benedikt litván tenor szerelmi duettekkel, valamint a Nessun dorma és a ráadásban az ‘O sole mio előadásával lopta be magát a közönség szívébe. A világhírű vendégművészek mellett az Opera és a Magyar Nemzeti Balett sztárjai, valamint az Operaház Zenekara és Énekkara is közreműködött a gálaesten, amelyet a szervezők a védelmező szervezetek, köztük a fegyveres testületek, a mentőszolgálatok és a katasztrófavédelem tiszteletére ajánlottak fel. A csaknem 1000 vendég részvételével megrendezett nagyszabású estélyre az Opera belső tereit Lakatos Márk stylist elképzelései szerint ólomkatonákkal, sakkfigurákkal, zászlókkal, vértekkel, pajzsokkal és virágokkal díszítették az alkalomhoz méltó köntösbe. A tavalyi Shakespeare Estélyhez hasonlóan a BMW Group Magyarország egy 12 autóból álló exkluzív limuzin szolgáltatással segítette az eseményre érkezők kényelmét, melyben a márka legújabb 5-ös modellje mellett, a magyar piac legnépszerűbb luxuslimuzinja címet kiérdemlő BMW 7-es modellek szállították a vendégeket. Az Operaház előtt a pódiumon szintén a februárban bemutatkozott új BMW 5-ös modellt állították ki, az épület fényjátékával harmonizálva.

A gálát követő jótékonysági árverésen idén több mint kétmillió forint felett zárt az Operaház és művészeinek relikviáira megrendezett licit, amelynek bevétele az Országos Mentőszolgálatot illette. Az estély másnapjának délelőttjén az Opera ismét a hátrányos helyzetű gyermekeknek rendezett morzsabált, amelyen ismét teltház élvezhette Humperdinck Jancsi és Juliska című meseoperájának kivonatát.

Alig egy héttel később, március 2-án tartotta meg az Operaház nagyszabású 2017/18-as évadbejelentő eseményét az Erkel Színház nagybüféjében. A 28 opera- és balettpremiert, számos ősbemutatót és Magyarországon először látható alkotást tartalmazó “Ring-gyűrűi”-évadot több mint 130 meghívott előtt Ókovács Szilveszter főigazgató ismertette.
A világsztárok közül Plácido Domingo 77. születésnapja alkalmából két alkalommal színpadi szerepben, Simon Boccanegraként lép az Erkel Színház deszkáira, rajta kívül pedig Anna Netrebko, Roberto Alagna, Ramón Vargas és Aleksandrs Antonenko is. A látványos lézermappinggel és vetítéssel kísért prezentáción az érdeklődők megismerhették az Opera ElsőSorban imázskampányának harmadik és egyben záró darabját, amely a divat és a fotó utána a társművészetek közül a képregény műfajából merített ihletet. Az Operaház 25 művészét ábrázoló 12 plakát különböző mutációi végigkísérték a vendégeket az Erkel Színház belső tereiben és azóta Budapest számos pontján, valamint a nyomtatott és az internetes sajtóban is megtalálhatók.

Március 15-én az Opera számos művésze vehetett át állami kitüntetést, a közelmúltban MINI Magyarország márka-nagykövetként is belejelentett Leblanc Gergely balettművész, a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosa, a 2016/17-es évad Étoile-ja Harangozó Gyula-díjban részesült.

Az Opera következő premierje az Erkel Színházban ifj. Johann Strauss operai igényű nagyoperettje, A cigánybáró lesz. A Jókai Mór azonos című kisregénye nyomán született darabot, amelynek története a fiatal generációk számára ismerős Szaffi című Dargay Attila-rajzfilmet is ihlette, a közönség Szinetár Miklós rendezésében láthatja, aki a közelmúltban ünnepelte 85. születésnapját. Az idei évadban 10 alkalommal látható produkció címszerepét Kiss B. Atilla és László Boldizsár Alakítja, a darab karmestere Héja Domonokos.

„Az Opera már második éve kiváló partnere a BMW Group Magyarországnak és mint ilyen, a márkánk Művészet és kultúra (Art&Culture) programjának egyik alappillére. Az új Évaddal egy nagyon izgalmas és eseményekkel teli időszakot kezd meg az Opera kiemelkedően friss és innovatív kommunikációval, melyhez a BMW, mint az egyik leginnovatívabb és a megújulást folyamatosan támogató márka, büszkén csatlakozik” – mondta el Baudouin Denis a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója az új Évad bejelentés kapcsán.