AutóAddikt Hírek Többet autóznak a Nissan LEAF-tulajok, mint a hagyományos hajtású autósok

Többet autóznak a Nissan LEAF-tulajok, mint a hagyományos hajtású autósok

A Nissan vázolta, hogy 100 %-ban elektromos hajtású autója, a Nissan LEAF európai tulajdonosai évente több mint 40 százalékkal többet (16 588 km-t) autóznak, mint a hagyományos belső égésű motoros járművek európai tulajdonosai (11 539 km-t).

nissan_leaf_statisztika_autoaddikt

A spanyol LEAF-tulajdonosok vezetik a ranglistát a maguk hetente átlagosan megtett 367 km-ével, második helyen a svéd sofőrök állnak 339 km-rel, a brit LEAF-tulajdonosok pedig 324 km-rel a harmadik helyen szerepelnek.

Ország

Hetente rögzített teljes kilométerszám (LEAF)

Évente rögzített teljes kilométerszám (LEAF)

Spanyolország

367

19 084

Svédország

339

17 628

Egyesült Királyság

324

16 848

Norvégia

317

16 484

Olaszország

305

15 860

Franciaország

303

15 756

Németország

279

14 508

A legfrissebb adatok szerint a hagyományos dízel- és benzinüzemű autók vezetői átlagosan 222 km-t tesznek meg hetente.

A LEAF valós vezetési adatokat rögzítő CarWings telemetriai rendszerének köszönhetően a Nissan ki tudta számítani, hogy az európai sofőrök átlagban összesen heti 319 km-t tesznek meg a LEAF-fel* – károsanyag-kibocsátás nélkül.

Az autógyártó további kutatásai azt mutatták, hogy a LEAF-tulajdonosok 89 százaléka otthon tölti autóját éjszaka, így egy mérföldet két pennyből vagy kevesebből tesznek meg.

A LEAF-tulajdonosok vezetési szokásait érintő jelen adatok az elmúlt csaknem négy év eredményei, hiszen a LEAF, a világ első, nagy sorozatban gyártott, teljesen elektromos autója 2010-ben lépett piacra. A LEAF jelenleg minden idők legnagyobb darabszámban értékesített elektromos járműve. A világszerte eladott több mint 150 000 példányból 31 000 Európában talált gazdára. A sikerek a bevezetést követően is folytatódtak, és a Nissan LEAF-fel, a gyártó 100%-ban elektromos hajtású autójával mára világszerte összesen egymilliárd kilométert tettek meg.

Jean-Pierre Diernaz, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős igazgatója a következőket fűzte hozzá: „A kezdetektől fogva hangsúlyoztuk, hogy a Nissan LEAF nem csupán városi vagy második autónak alkalmas, most pedig az adatok is igazolnak minket.Ügyfeleinktől gyakran halljuk, hogy a Nissan LEAF-et második autónak vásárolják meg, végül mégis többet használják, mint más autókat. Ezt a CarWings rendszer adatai is megerősítik.

Ügyfeleink szerint ez nagyban köszönhető az autó igen alacsony üzemeltetési és javítási költségeinek, amelyek a Nissan LEAF sima és szinte teljesen zajtalan járásával párosulva a dízel- és benzines autóknál sokkal vonzóbb vezetési élményt nyújtanak.”

A Nissan teljesen elektromos hajtású autóinak választékát nemrégiben az e-NV200 zero-emissziós kishaszongépjárművel bővítette, mely elérhető furgon és kombi verziókban. További információk: http://www.nissan.hu/