AutóAddikt Újdonságok Tokióban mutatkozik be a Mazda legújabb sportautó tanulmánya

Tokióban mutatkozik be a Mazda legújabb sportautó tanulmánya

A Mazda Frankfurt után Tokióban is leleplezi egy koncepció autóját – ezúttal egy új sportautó tanulmány világpremierjét tartják a Tokiói Autószalonon, melyet a nagyközönség egészen november 8-ig látogathat.

mazda_sportauto_tanulmany_tokio_2015_autoaddikt

Modern megjelenése ellenére a Mazda legújabb formaterve jól észrevehetően hordozza a japán márkára jellemző hagyományos vonalakat. A tervezők a Mazda sportautós hagyományainak lehető legerősebb esszenciáját próbálták megjeleníteni ebben a tanulmányban. A stand idei mottójának – „Gyorsítunk álmaink felé” – megfelelően a Mazda az autózás örömének egyedi megközelítését hangsúlyozza. A speciális motorsport kiállítás részeként megjelenik két verseny Mazda MX-5, valamint az 1967-es Mazda Cosmo Sport 110S – a gyár első sorozatgyártású, bolygódugattyús motorral szerelt modellje – mely emléket állít a Mazda konvenciókkal szembe menő mérnöki örökségének.A szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutatott crossover szabadidő-autó, a Mazda KOERU is kihelyezésre kerül, azon 14 modell mellett, melyek mindegyike a díjnyertes KODO – A mozgás lelke dizájnt, és a SKYACTIV technológiai hátteret képviseli.

A Tokiói Autókiállítás szokásos részében, a SMART MOBILITY CITY-ben a Mazda olyan biztonságtechnológiai fejlesztéseit mutatja be, mint a HMI-utasításrendszer, a mindenirányú szenzorrendszer, és a Mazda Proaktív Biztonsági filozófiájához tartozó védelmi rendszerek. Utóbbiaknak köszönhetően a vezető nyugodtan az autózás örömére koncentrálhat, mivel ezek érzékelik a lehetséges veszélyeket, és segítik azok elkerülését.