AutóAddikt Hírek Újabb rangos elismerést szerzett a Toyota

Újabb rangos elismerést szerzett a Toyota

A globális ipari és szolgáltató vállalatok teljesítményét elemző J. D. Power számtalan szempont szerint évente több alkalommal minősíti az új, fiatal és használt járműveket, valamint azok gyártóit. Március végén összegezték az előző év eredményeit, és különdíjban részesítették azokat, akik egész évben megbízhatóan és kiszámíthatóan jól teljesítettek – áll a Toyota sajtóközleményében.

Kezdeti minőség, járműmegbízhatóság, ügyfélelégedettség és- megtartási képesség, gyártási és szolgáltatási minőség – hosszasan sorolhatnánk mindazon dimenziókat, amelyek mentén a J. D. Power a globális autóipar szereplőinek teljesítményét méri, hol szubjektív, hol objektív mércék szerint. Azok a márkák, amelyek egy-egy J. D. Power-felmérés élén végeznek, megbízhatóan a műfaj legjobbjainak számítanak, akik pedig meg is tudják tartani a kiváló minősítést, azok hosszú távon is érdemesek az ügyfelek, a vásárlók bizalmára.

A J. D. Power azonban ennél tovább ment és most először összegezte egész éves kutatásainak eredményét, és hét területen osztott ki újabb díjakat azoknak, akik az elmúlt 12 hónapban a legtöbb elismerésben részesültek. A hét különdíjon öt autógyártó osztozott; közülük egyedüliként a Toyota két aranyéremmel távozott a bankettről.
A járművek megbízhatósági versenyében a Toyota minden más márkánál több: hét darab aranyérmet szerzett tavaly a VSD (Vehicle Dependability Study) felméréseken. A vásárlást követő három év alatt tapasztalt meghibásodások jellege és előfordulása alapján saját kategóriájukban nincs stabilabban teljesítő modell a Toyota Avalon, Camry és Prius szedánoknál, az FJ Cruiser és Venza szabadidőjárműveknél, a Prius V (Európában Prius+) és Sienna buszlimuzinoknál.

A J. D. Power szakemberei további kategóriákban – Kezdeti Minőség Felmérés (IQS), Autóipari Teljesítmény, Kivitelezés és Ergonómia (APEAL), Ügyfélszolgálat (CSI) és Értékesítési Élmény (SSS) – is hirdetett győzteseket, amikor azonban az volt a kérdés, hogy melyik autógyártó diadalmaskodott a legtöbbször mindezen felméréseken összességében, újfent a Toyota bizonyult győztesnek.

A járműmegbízhatóság terén tíz aranyérem (a fent felsorolt hét Toyota modell, valamint a Lexus ES, GS és RX); hét díj a kezdeti minőség elismeréseként (a Toyota Avalon, Camry, Corolla és Yaris személygépkocsik, valamint a Toyota Highlander és Sequoia szabadidőjárművek, illetve a Toyota Tundra pickup) volt a Toyota-csoport mérlege, míg a Lexus egy további díjat is elnyert, mint a legkiválóbb ügyfélszolgálati élményt biztosító márka.