AutóAddikt Újdonságok Újdonságok a Nissan standján a 85. Genfi Autószalonon

Újdonságok a Nissan standján a 85. Genfi Autószalonon

A SWAY világpremierje mellett a Nissan a merész formatervezést, innovációit
és sikereit ünnepli Genfben.

nissan_genf_2015_autoaddikt

A SWAY jól mutatja a Nissan formatervezési innovációit és B-szegmensbeli célkitűzéseit

 • A lenyűgöző négyajtós tanulmányautó a Nissan formatervének továbbfejlesztését mutatja be
 • A Nissan a SWAY-jel azt a formanyelvet mutatja be, amely meghatározhatja új generációs kompakt modelljeit
 • Az autógyártó a hangsúlyt a strukturális formatervre és a tiszta funkcionalitásra helyezte

A Nissan megerősíti vezető szerepét a crossoverek és az elektromos járművek piacán

 • A Qashqai, a Juke és az X-Trail jól szemléltetik a Nissan vezető szerepét a crossover kategóriában
 • Az új hétüléses e-NV200 Evalia egy még szélesebb közönségnek biztosítja az elektromos járművek előnyeit
 • A többszörös díjnyertes új Qashqai egyéves piaci jelenlétének kiemelkedően sikeres eladási eredményeit ünnepli

A Nissan merész célkitűzéseket fogalmaz meg az európai piacon

 • 12 modell bemutatása 12 hónap alatt – a 2014-es naptári évben több, mint 724 000 járművet értékesítettek
 • A jelenlegi a Nissan történetének legmodernebb, legegységesebb és legerősebb modellkínálata
 • A crossoverek és az elektromos járművek iránti kereslet magas és állandó

A Nissan versenysport terén megfogalmazott ambíciói jelentik a fejlődés motorját az autógyártó számára

 • A merész, orrmotoros, elsőkerék-meghajtású GT-R LM NISMO a Genfi Autószalon sztárja
 • A fejlett hajtáslánc és kialakítás ismételten újraírja a szabályokat
 • A három modellből álló NISMO közútiautó-kínálat most először látható egyben

A Nissan innovációra való folyamatos törekvése és a hagyományos megoldásokon túlmutató elképzelések melletti elköteleződése határozza meg a márkát a 2015-ös Genfi Autószalonon. A Nissan 2015-ös kínálata jól hangsúlyozza a márka sokszínűségét és törekvését az autóipar minden területén való megmérettetésre. A Genfi Autószalonon szereplő modellek között megtalálhatók új, merész tanulmányautók, az elismert elektromosautó-kínálat továbbfejlesztett változatai és a Nissan legújabb versenyautója is, amely kész történelmet írni.

Az idei Genfi Autószalonon a Nissan a Sway kisautó tanulmányt állítja a középpontba. A Sway ötletének megszületésekor és annak kifejlesztésekor a Nissan tervezői a Qashqai és Juke megalkotásához használt jól bevált folyamatot alkalmazták. A Sway-t azzal a céllal alkották, hogy felrázza a hagyományosan konzervatív kisautók kategóriáját. A Nissan egyedi formanyelvének továbbfejlesztett változatát használó Sway révén betekintést nyerhetünk abba, hogyan festenek majd a Nissan új generációs kompakt modelljei. A megragadó új formákat kifinomult részletekkel ötvöző Sway-ben komoly hangsúlyt fektettek a szerkezetre és a formákra, ezzel kiemelve a funkcionalitás fontosságát és a Nissan intelligens, felhasználóbarát formaterv melletti elkötelezettségét.

A Nissan 2015-ös Genfi Autószalonon való jelenléte a márka elektromos járművek és crossoverek piacán betöltött vezető szerepét hangsúlyozza. A Nissan a LEAF-nek köszönhetően úttörőnek tekinthető a 100%-ban elektromos autók piacán, a népszerű e-NV200 hétüléses változata, az új e-NV200 Evalia világpremierjének köszönhetően pedig tovább bővíti zéró-emissziós kínálatát. A hét utas szállítására is alkalmas e-NV200 Evaliát úgy tervezték és gyártották, hogy kielégítse a nagyobb elektromos járművek iránti növekvő keresletet. Az Evalia fejlett és rugalmasan alakítható üléssorrendszere lehetővé teszi, hogy az autótulajdonosok igényeiknek megfelelően alakítsák a jármű csomagterét. Az új modell CHAdeMO gyorstöltőrendszerrel is felszerelhető, amely a Európa legelterjedtebb, több mint 1500 hozzáférési ponttal rendelkező töltőrendszere.

Az új e-NV200 Evalia mellett a 2014-es évben rekordszámú értékesítést elérő Nissan LEAF limitált szériája is bemutatkozik, mely a modell páratlan piaci teljesítményének állít emléket: a LEAF immáron negyedik éve a legnagyobb példányszámban értékesített 100%-ban elektromos autó Európában és világszerte egyaránt.

A márka töretlen sikerét a crossoverek kategóriájában a piac legteljesebb crossoverkínálatának tagjai, az új Juke, Qashqai és X-Trail jelenléte jelzi a Genfi Autószalonon. Akár a NISMO RS csúcskategóriás változatával szereplő Juke-ot, akár a többszörös díjnyertes Qashqait említjük, a Nissan crossover-kínálata továbbra is az innovatív szellemiséget és az úttörő formatervi megoldásokat képviseli.

A Nissan elkötelezettsége az újítások iránt a márka autóversenyzési ambícióiban is megmutatkozik. A Nissan GT-R LM NISMO bemutatásával a Nissan visszatér az állóképességi versenyek LM P1 osztályába. A legfelső kategóriában való versenyzésre tervezett GT-R LM NISMO egy orrmotoros, elsőkerék-hajtású versenyautó, amelynek meghajtásáról 3 literes V6-os ikerturbó benzinmotor és mozgásienergia-visszanyerő rendszer gondoskodik. A lenyűgöző új modell, amely merészen értelmezi a sportág technikai szabályait, a 2015-ös World Endurance Championship teljes szezonján részt vesz majd. A versenysorozatban szerepel az ikonikus 24 órás Le Mans-i futam is, amely júniusban kerül megrendezésre.

A Nissan 2015-ös Genfi Autószalonon való jelenléte egy különleges, 12 hónapos időszakot zár a márka történetében. A Nissan az elmúlt 12 hónap során Európában 12 modellt mutatott be és 724 000 járművet értékesített, ezzel megdöntve éves európai eladási csúcsát is. Továbbra is nő a kereslet a Nissan crossover modelljei iránt, az autógyártó pedig elkötelezett a mobilitás jövőjének alakítása mellett: jelentős befektetéseket hajt végre olyan úttörő technológiák terén, amelyeknek köszönhetően 2020-ra megjelenhetnek a piacon a vezető nélküli autók.

A Nissan modelljei a Genfi Autószalonon a 4-es csarnok 4150-es standján találhatók meg.