AutóAddikt Hírek Újra a Lexus Nagy-Britannia legmegbízhatóbb autómárkája

Újra a Lexus Nagy-Britannia legmegbízhatóbb autómárkája

A világ legfejlettebb környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtása és a prémium kidolgozottság egyedülálló szintje mellett autóinak legendás megbízhatóságáról és különlegesen magas összeszerelési minőségéről ismert Lexus újra bebizonyította, hogy autói páratlanul tartósak és megbízhatóak, miután ismét a japán luxusmárka végzett az élen a Which? közzétett felmérésén, ami az autók megbízhatóságát vizsgálta. Több mint 1,3 millió tagjával és támogatójával a Which? az Egyesült Királyság legnagyobb független fogyasztói szervezete.

A fogyasztóvédelmi szervezet több mint 47.000 brit autóst kérdezett meg tapasztalataikról, és a felmérés közel 59.000 autó információit összesítette. A Lexus első helyét többek közt az biztosította, hogy a CT 200h ferdehátú modell hibátlannak bizonyult, és az NX közepes méretű SUV is majdnem tökéletesen teljesített. Az eredmények a 0-3 éves és a 3-8 éves autókra vonatkoznak. 

A Which? így összegezte a tanulságot: “Van pénze egy Lexusra? Akkor vegyen egyet! Alighanem azt is elfelejti majd, hogy néz ki egy szerelőműhely várószobája.”

A Lexus lenyűgöző eredményének titka az öntöltő hibrid technológia. A Which? külön kiemeli a hajtáslánc bizonyított tartósságát és egyszerű mechanikáját, ami minimumra csökkenti a Lexusok meghibásodásának esélyét. A márka 2005-ben mutatta be első hibridjét a brit piacon, és azóta folyamatosan javítja autói teljesítményét és üzemanyag-fogyasztását. Ma már mindegyik modellhez kínálnak hibrid hajtást, és az Egyesült Királyságban eladott Lexusok 99,8 százalékához ilyen technológiát rendelnek a vásárlók (ez az arány egyébiránt hazánkban is hasonlóan alakul).

“A Which? átfogó felmérésének eredménye újabb bizonyíték a Lexus-modellek hosszan tartó minőségére és gondos tervezésére. Olyan autókat készítünk, amelyekben az emberek sok-sok éven át megbízhatnak; ez jelenti működésünk alapját, és összecseng azzal a törekvésünkkel, hogy ügyfélszolgálatunk is mindig a lehető legjobb legyen.”– fogalmaz Ewan Shepherd, a Lexus nagy-britanniai igazgatója az eredmény kapcsán.