AutóAddikt Magazin VI. Balatonfüred Concours d’Elegance a BMW Group Magyarország támogatásával

VI. Balatonfüred Concours d’Elegance a BMW Group Magyarország támogatásával

Május első hétvégéjén rendezik meg hatodik alkalommal a régiónk egyik legnagyobb klasszikus járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléjét, a Balatonfüred Concours d’Elegance-t.

Május 3-a és 5-e között ismét a lenyűgöző autócsodáké lesz a főszerep a Balaton északi partján: több mint ötven különleges, gyönyörű vagy éppen meghökkentő oldtimer és youngtimer jármű érkezik szerte Európából a balatonfüredi Tagore sétányra. A tavaly mintegy 20 000 látogatót vonzó, a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) által akkreditált esemény idén is a BMW Group Magyarország kiemelt támogatását élvezi.

A kiállított járművek között megtalálhatóak lesznek a vasfüggöny mögötti autóipar remekei, a 30-as évek gengszterautói az Egyesült Államokból és sok további különlegesség mellett art déco alkotások is. A rangidősök dobogóját egy 1904-es Aster, egy 1907-ben gyártott Lorraine-Dietrich és egy 1914-es FN foglalja majd el.

A háromnapos program egy hagyományosnak mondható Győrből induló kergetőzéssel indul május 3-án, pénteken délután. A járművek a Tagore sétányra 16 óra körül futnak be, a szépségverseny pedig szombat reggel kezdődik. A 14 kategóriában megmérettetett járművek kora estig tekinthetők meg a mólón. A VI. Balatonfüred Concours d’Elegance díjátadója vasárnap dél körül kezdődik, az ünnep zárásaként a járművek tiszteletkört tesznek Balatonfüred útjain.

A klasszikus járműcsodák mellett a Balatonfüred Concours d’Elegance látogatói a BMW Group jövőbe mutató modelljeit is megtekinthetik a Tagore sétányon: a nagyközönség előtt Balatonfüreden debütál a teljesen megújult 7-es BMW limuzin, a bajor prémiumgyártó új luxus SAV modellje, az X7, valamint a BMW 8-as Cabrio is, melyek látványosan képviselik a BMW Group exkluzív, luxus vonalát. A Balaton parton megtekinthetőek lesznek a MINI újdonságai, valamint a BMW Motorrad legfrissebb kétkerekű kínálata is.

Az ingyenesen látogatható VI. Balatonfüred Concours d’Elegance rendezvénnyel kapcsolatban a http://balatonfuredconcours.eu/ weboldalon minden fontos információ megtalálható.

Előző cikkTöbb flottapiaci elismerést kaptak a Peugeot modelljei
Következő cikkAz új BMW X5-öt General Tire abroncsokkal szerelik