AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz S420 W140: 2108110160 bal oldali tükörház felújítása és fényezése a...

1997 Mercedes-Benz S420 W140: 2108110160 bal oldali tükörház felújítása és fényezése a Classic Vehicle Hungary által

Korábban már történt hasonló: a Classic Vehicle Hungary restaurált balos tükörházzal járult hozzá projektautónk, az 1997-es W140 Mercedes-Benz S420 megújulásához. Most a bal, vezetőoldali tükörház következett.

Ugyanis a bal oldalon sem volt minden rendjén: bár nem volt törött, mint anno a jobb oldali, viszont voltak rajta egész mély karcok (a polír ide már kevés lett volna), valamint a felső illesztés valami miatt nem akart a helyére kerülni, a váz ledobta permanensen a műanyag házat.

Alapvetően a gond az volt, hogy a vázra felfekvő műanyag kialakítás (fül) ki volt kopva, így egyértelműen csakis a csere segíthetett. Hamza Csaba, a Classic Vehicle Hungary vezetője utánajárt, beszerzett egy szép állapotú, törés- és repedésmentes darabot, majd színre fújták a CVH fényezőműhelyében.

A tükörház OEM száma 2108110160. Meglepő lehet, de a facelfites W140-ekre is ugyanaz való, ami a W202-re, illetve W210-re (indexmodul nélkül). Így a beszerzés relatíve egyszerűbb lehet, mert evidens, hogy bővebb lehet belőle a (bontott) kínálat, de az eredeti új esetében is igaz.

Utána következett a polír, ami szintén remekül sikerült, így tulajdonképp egy gyári minőségű, teljesen új tükörház kerülhetett a 140-es bal oldalára.

Jól látható itt is a hézag

Itt már nem okozott problémát a tükörház belső műanyagának kopása, szinte azonnal felfeküdt a vázra. Végre a tükörállításnál sincs akadó-kattogó hang – ugyanis a korábbi verziónál a ferdeség miatt beleért a tükörlap a házba, így akadt.

Ilyen volt a tükörház

Az egész akkor derült egyébként ki, amikor Csabáék elkészültek a balos és jobbos tükörszerkezet felújításával. Az összeszerelésnél máris látszott a probléma, amit mára sikerült kiküszöbölni, így az S420 W140 egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz, hogy száz százalékban eredeti állapotában tündökökhessen az utókor számára.

Ilyen lett a tökörház

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle Hungary, Victor’s Customs, Zöld Autószerviz, MerciBolt.hu, Hankook Tire Magyarország, ULO

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer