AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz S420 W140: csomagtérfedél pozícionálása

1997 Mercedes-Benz S420 W140: csomagtérfedél pozícionálása

Jó ideje lógott a levegőben az 1997-es Mercedes-Benz S420 W140 csomagtérfedelének szintezése. Semmi komolyabb nem volt vele, mindössze a két oldalsó illesztés eltért egymástól, pár milliméterrel.

Lecsukásnál teljesen szépen szintbe záródott a csomagtérfedél, a behúzó mechanizmus remekül tette, teszi a dolgát. A feladat tehát annyi volt, hogy a csomagtérfedelet nagyon minimálisan eltoljuk a menetirány szerinti bal oldal felé.

Nem túl bonyolult ennek a megvalósítása: a csomagtér kárpitjához nem kell nyúlni, annak ellenére, hogy a zsanérok alsó része jócskán belelóg a kárpitok )bal és jobb oldali) U-alakú nyílásaiba, azok mögé. Itt mindkét oldalon műanyag burkolat van, ezeket 2-2 klipsz kipattintásával, valamint 1-1 oldalsó patent kiszedésével táviolíthatjuk el. A csomagtérfedél belső kárpitját sem kell leszedni a procedúrához.

Miután ezzel megvoltunk, jöhetett az oldalankénti kettő darab csavar meglazítása. Fontos, hogy ne lazítsunk nagyot rajtuk, így valamennyire megtartják a fedelet, és nincs a hátsó szélvédő olyan veszélynek kitéve, hogy a fedél rácsússzon véletlenül.

Mielőtt a pozícionálást megkezdtük, a behúzómechanika csatlakozóját lecsavaroztuk, pontosan azért, hogy a pár milliméterrel eltolt fedél pontoan illeszkedjen majd lecsukás után.

Meglazítottuk tehát a csavarokat, közben vigyáztunk arra, hogy a zsanérokban futó kábelezés, valamint vákuumcső ne sérüljön – ezeket könnyedén félre lehet tolni a csavarozás közben.

Eltoltuk pár milliméterrel balra a csomagtérfedelet, legalább négy nekifutás után született meg a végeredmény. A csavarokat megerősítettük, a zármechanikát visszaszereltük, majd a burkolatok is a helyükre kerültek.