AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz W140 S420: beépítettük az ULO hátsó lámpaburaszettet

1997 Mercedes-Benz W140 S420: beépítettük az ULO hátsó lámpaburaszettet

Korábbi írásunkban nagyvonalakban bemutattuk az ULO-t, mint MB aftermarket genuine disztribútort. A stuttgarti székhelyű cég elsősorban világítástechnikával, azon belül is első- és hátsó lámpákkal foglalkozik.

Mivel a W140 projektautónk nem rendelkezett autentikus hátsó lámpaburákkal és prizmacsíkkal (így teljes a facelift utáni három részes szett), ezért az ULO-hoz fordultunk. Fontos volt a genuine megközelítés, így egyértelmű volt, hogy őket választjuk.

A W140-es hátsó lámpaburáinak kiszerelése és beépítése nem túl bonyolult feladat. Nyilván kell hozzá azért némi érzék, s persze az sem hátrány, ha már csináltunk hasonlót. Ugyanakkor nyilván a legjobb megoldás az, ha hozzáértő szakemberrel végeztetjük el a munkafolyamatot, így megkíméljük magunkat némi esetleges kellemetlenségtől.

Ilyen volt…

Így hát az S420 hátulja alapbetően teljesen megújult, azaz visszanyerte eredeti formáját.

…ilyen lett

Első nekifutásra megkaota a gyári S420 feliratot, majd a rendszámtáblakeret következett, miután valamilyen okból fogva ragasztott csupasz rendszámtáblát hordozott az autó. S most, stílszerű záróakkorként megkapta a remek ULO hátsó lámpaburákat is (Bal oldal ULO gyári szám: 5693-09, Jobb oldal, ULO gyári szám: 5693-10).

Következő cikkünkben részletesen leírjuk, hogyan célszerű lámpaburát cserélni a facelift utáni Mercedes-Benz W140 S osztályon.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle Hungary, Zöld Autószerviz, MerciBolt.hu, Hankook Tire Magyarország, ULO

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer