AutóAddikt Magazin 42 ezer kilométert tesz meg négy hónap alatt a Volkswagen Crafter

42 ezer kilométert tesz meg négy hónap alatt a Volkswagen Crafter

A Volkswagen Haszonjárművek négy hónapos, Európa harminc országát felölelő utazásra küldi az új Crafter modellt.

volkswagen-crafter-korut-europa-autoaddik

Az utazásra egyhuzamban, különböző útviszonyok és időjárási körülmények közepette kerül sor, a projekt célja az, hogy különleges szakembereket találjon az egyes országokban, annak érdekében, hogy kiderüljön: mi az, ami őket megállás nélkül a tökéletesség elérése felé hajtja.

Az új Craftert nagyon változatos felhasználói csoportok igényeihez és szükségleteihez szabták. Így ez a haszonjármű sokkal praktikusabb, költség-hatékonyabb és innovatívabb, mint bármikor korábban, ebből eredően megfelel minden olyan kihívásnak, ami a hétköznapi életben a kézműves mesterségek gyakorlatában előfordulhat.
Carsten Sass, a németországi értékesítésért felelős vezető ezzel kapcsolatban elmondta, hogy: „Az új Craftert a felhasználói célcsoportokkal szoros együttműködésben fejlesztettük ki, és különös figyelmet fordítottunk a minőségre. A Mesterektől a mesterekhez akcióval az a célunk, hogy bemutassuk, mennyire megbízható gépkocsi az új Crafter, és hogy ez az autó még a legkülönlegesebb mesteremberek munkájába is tökéletesen bele tud illeszkedni.”

A Mesterektől a mesterekhez körút Hannoverben, a Volkswagen Haszonjárművek márka központjában kezdődik. Innen az 56 éves Andreas Berndt kávépörkölő üzletéhez vezet az út, aki egyedi kávéfajtákat pörköl, és különös figyelmet fordítva az igényes munkafolyamatokra. Őt kávépörkölő mesteri munkája büszkeséggel tölti el, szakmáját Európa kávépörkölőit végigjárva sajátította el.

A Crafter következő két megállója Franciaországban és Spanyolországban lesz, utána a legszokatlanabb munkát végző mesteremberek utáni kutatás Európában, Marokkóban és Izlandon folytatódik. Legyen szó skótduda készítőről Skóciában, szélmalom felújítóról Hollandiában, a holland királyi udvarnak szállító virágtermesztőről, vagy a fejszéket készítő svéd kovácsról, összeköti őket a szenvedély, hogy tökéleteset alkossanak.
Az elkövetkező hónapokban tehát az új Crafter megközelítőleg a Föld kerületével azonos távolságot fog megtenni, és gyakorlatilag az első pillanattól kezdve egy minőségi ellenőrzésnek veti alá magát.