AutóAddikt Újdonságok 87. Genfi Nemzetközi Autószalon: az új Volkswagen Arteon világpremierje

87. Genfi Nemzetközi Autószalon: az új Volkswagen Arteon világpremierje

A Volkswagen tovább bővíti modellkínálati skáláját az új avantgard grand turismo autóval: itt az új Arteon. A Passat fölé pozícionált új lépcsőshátú autót a nagyközönségnek március 9 és 19 között nyitva tartó Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatják be első alkalommal.

Az Arteon tervezői és fejlesztői számára az alapvető célkitűzés az avantgard formaterv és a magas szintű sokoldalúság vegyítése volt. Ennek eredményeként olyan belső kialakítású autó jött létre, amelynek nagy tere elegendő fej- és a lábteret ad valamennyi ülés esetében, és ami egyedülálló az ilyen formájú karosszéria esetében.

A karizmatikus Arteon formatervezési kulcselemei magukba foglalják a teljesen új orr-részt, amelyen a LED fényszórók és a nappali világítás egybeolvad a hűtőrács króm díszléceivel és a motorháztetővel. Az új Volkswagen karosszéria formájának másik meghatározó eleme az erőteljes oldalsó vonalvezetés.

Számos felszereltségi elem az Arteonnál mutatkozik be először, ezek magukba foglalják a vezetői asszisztens rendszerek legújabb nemzedékét. Az Arteon felszereltségi kínálatát olyan tulajdonságokkal bővítették, melyek eddig a luxusautókat jellemezték. Ez az egyedüli kialakítás az Arteont kategóriájának egyik legvonzóbb gépkocsijává teszi.

Előző cikkA Mobileye világelső forgalomfigyelő technológia elérhető lesz a BMW összes modellsorozatában
Következő cikkTalmácsi Gábor lesz a Shell üzemanyagok nagykövete