AutóAddikt Autó-motorsport A BMW legendás pilótái ismét rajthoz állnak, most a nürburgringi 24-órás megmérettetés...

A BMW legendás pilótái ismét rajthoz állnak, most a nürburgringi 24-órás megmérettetés betétfutamán

A BMW M GmbH az 50. ADAC TotalEnergies nürburgringi 24-órás megmérettetés betétfutamaként is elindítja a legendás pilóták főszereplésével megálmodott BMW M Race of Legends összecsapást.

A nagyteljesítményű sportautókat építő divízió a BMW Group Classic közreműködésével ikonikus, világhírű pilótákból álló rajtrácsot állít össze. A BMW legendás pilótái a nürburgringi 24-órás megmérettetés május 28-i rajtja előtt megrendezendő, 30 perces betétfutamon néznek ismét farkasszemet egymással. A részvétel alsó korhatára 50 év.

A műszakilag teljesen egyforma BMW M2 CS Racing versenyautók volánjánál a német Dirk Adorf, az egyesült államokbeli Bill Auberlen, a venezuelai Johnny Cecotto, az egyesült államokbeli Eddie Cheever, a német Harald Grohs, a német Olaf Manthey, a német Jochen Mass, az olasz Arturo Merzario, a brit Steve Soper, Leopold bajor herceg, a holland Franciscus van Meel és a belga Eric van de Poele foglal majd helyet.

A német Jochen Neerpasch, a BMW Motorsport GmbH társalapítója és az aktuális BMW Junior Team mentora, valamint Leopold bajor herceg, a BMW Group Classic márkanagykövete az exkluzív esemény védnökeiként is támogatni fogják a versenyzőket.

A 365 lóerős BMW M2 CS Racing versenyautók a betétfutamra az 1970-es évek ikonikus BMW M versenydizájnját öltik magukra, tisztelettel adózva a BMW M GmbH legendás motorsport-történelme előtt. A versenyautók fényezései az egyes pilóták beazonosítása végett azonban némileg különbözőek lesznek egymástól.

„A nürburgringi 24-órás megmérettetés hétvégéjén hatalmas jubileumi partival ünnepeljük meg a BMW Motorsport és a BMW M GmbH fennállásának 50. évfordulóját. A nézők és a rajongók számára a BMW M sikertörténetének számos fénypontjával készülünk. Ezek egyike a BMW M Race of Legends betétfutam lesz, amelynek rajtrácsára ritkán látható pilótalegendák gurulnak majd fel. Szeretnénk megköszönni az ADAC e.V.-nek, hogy lehetőséget biztosított erre számunkra” – mondta Franciscus van Meel, a BMW M GmbH vezérigazgatója.

A tizenkét legenda az alábbi menetrend szerint gurul majd fel a rajtrácsra:

2022. május 26. csütörtök

09:50 – 10:10 Első szabadedzés

10:20 – 10:40 Második szabadedzés

2022. május 27. péntek

15:40 – 16:10 Harmadik szabadedzés

16:20 – 16:30 Időmérő

2022. május 28. szombat

13:40 – 13:50 Felsorakozás

14:00 – 14:30 Verseny

A rajongók a paddockban is találkozhatnak majd a pilótákkal, ahol szelfizni és autogramokat kérni is lehet majd tőlük.

A látványos BMW M Race of Legends betétfutam exkluzív partnere a Goodyear, aki erre a futamra és a BMW M2 Cup Germany idei megmérettetéseire egyaránt verseny-gumiabroncsokkal szereli fel a BMW M2 CS Racing versenyautókat.

Előző cikkA Nissan új lézeres technológiájának köszönhetően az autók veszély esetén képesek a sávváltásra illetve a balesetek elkerülésére
Következő cikkMegdöbbentő, mi mindenre kíváncsiak a Toyota kutatói