AutóAddikt Újdonságok A Fiat Fullback pick-upnak a 2015-ös Dubai Autószalonon lesz a világpremierje

A Fiat Fullback pick-upnak a 2015-ös Dubai Autószalonon lesz a világpremierje

A Fullback, a Fiat Professional új platós haszonjárműve a 2015. évi Dubai Autószalonon, a Közel-Kelet és Észak-Afrika legfontosabb autóipari eseményén tartja világpremierjét. A modell 2016 májusától a teljes európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) piacokon lesz kapható.

fiat-fullback-2016-autoaddikt

A több mint százéves történelmi múltra visszatekintő, a 3,5 tonna alatti haszonjárművek piacának meghatározó szereplője a Fiat Professional, amely a Fullback bevezetésével egy újabb fontos mérföldkőhöz ér és válik teljessé a márka jelenleg is széles termékportfóliója.

A Fullback bevezetésével a Fiat Professional márka magabiztosan lép be a számára új  pick-up szegmensbe, amelyben az EMEA térségben 675 000 darab gépjárművet (a 3,5 tonna alatti haszonjármű összeladások 23 százalékát) értékesítettek 2014 során. Az arány még kedvezőbb a Közel-Keleten (58%) és Afrikában (52%).

Az új modellbevezetés stratégiai jelentőséggel bír: a Fullback minden bizonnyal vezető szerephez jut kategóriájában, köszönhetően élvonalbeli tulajdonságainak, a robusztus felépítésének és a megbízhatóságának. A Fiat Professional újdonsága az üzleti felhasználói igények és szükségletek figyelmebevételével valósult meg, amely ugyanakkor sokoldalúságának köszönhetően alkalmas a mindennapi és szabadidős tevékenységek tejlesítésére is.

Röviden: az új Fullback nem ismer lehetetlent – innen is kapta a nevét. A fullback a rögbi egyik meghatározó pozíciója: ő a védősor utolsó játékosa, de egyben támadó szerepet is betölt – egy olyan játékos, aki minden helyzetben megállja a helyét és képes szinte bármit megoldani.

A kategória legjobbjaival egyenértékű konfigurációknak, méreteknek és hajtásláncoknak köszönhetően a Fiat Professional vadonatúj pick-up modellje hiánytalan modellkínálattal lép színre, amelyek mindegyike megfelel az EMEA piacok egyedi elvárásainak.

A Fullback kínálat összesen négyféle kivitelből (szimpla kabin, nyújtott kabin, dupla kabin, alvázas), valamint háromféle felszereltségi szintből áll.

A Fullback minden kivitele 1780 mm maximális magassággal bír, legnagyobb szélessége elérheti az 1815 mm-t, tengelytávja 3000 mm. A jármű hossza a konfigurációtól függően: 5155 mm (szimpla kabin), 5275 mm (nyújtott kabin), vagy 5285 mm (dupla kabin). A plató hosszúsága is változik: a szimpla kabin esetében 2265 mm, a nyújtott kabin változatnál 1850 mm, míg a dupla kabin kivitelnél 1520 mm. A megengedett legnagyobb hasznos teherbírás konfigurációtól függően akár 1100 kg is lehet.

 

A Közel-Keleten és Afrikában a Fullback kétféle motorral lesz elérhető: a 2,5 literes dízelmotor teljesítménye 81kW (110 LE), illetve 131kW (178 LE), míg a 2,4 literes benzinmotor 97kW (132 LE) teljesítményt ad le. A modellt ötfokozatú kézi sebességváltóval szerelik. A motorkínálat a legerősebb versenytársakéhoz igazodik, és az egyes piacok eltérő elvárásaitól függően kézi vagy automata sebességváltóval egyaránt társítható – mindkét váltó ötfokozatú.

Az európai piacon, így hazánkban is, a Fullback a 2,4 literes, alumínium szerkezetű turbódízel erőforrással rendelhető, kétféle teljesítményszint mellett (113kW / 150 LE vagy 133kW / 180 LE), új hatfokozatú kézi sebességváltóval vagy ötfokozatú, sport üzemmóddal szerelt automata sebességváltóval társítva.

A Fullback az EMEA térségben hátsó- vagy összkerékhajtással lesz elérhető.

A 2015. évi Dubai Autószalon látogatói nem csupán a világon elsőként találkozhatnak a Fiat Professional új platós járművével, de a Fullback néhány Mopar-kiegészítőkkel felszerelt példánya is megtekinthető. A Mopar (az FCA vállalat ügyfélszolgáltatásokért, eredeti tartozékokért és alkatrészekért felelős ágazata) számos egyedi tartozékot és kiegészítőket kínál az új modellhez, amelyek harmonikusan illeszkednek a jármű műszaki tartalmához és formai megoldásaihoz.