AutóAddikt Hírek A Ford rendkívül sikeres első negyedévet zárt Magyarországon

A Ford rendkívül sikeres első negyedévet zárt Magyarországon

 

Kimagaslóan értékesítési számokat elérve, 9 éves havi értékesítési rekordot megdöntve, rendkívül sikeres március hónappal zárta az első negyedévet hazánkban a Ford.

A múlt hónapban Magyarországon gazdára találó 1955 új Ford 13,5 százalékos piaci részesedést jelent a magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon.

Focus – 20 éves történelem

A Ford közel hétmillió Focus-t értékesített az európai piacokon, világszerte pedig 16 millió darab talált gazdára azóta, hogy 1998-ban megjelent az első, forradalmian újnak számító modellgeneráció.

„Vásárlóink túlnyomó részének még mindig nagyon tetszik a most kifutó Focus dinamikus dizájnja; többek közt ez lehet az oka, hogy a Focus szegmensének egyik legnépszerűbb modellje” – vélekedik Szamosi Viktor a Ford Magyarország ügyvezetője.

„Tavalyi európai eladásainknak majdnem az egyötödét tették ki a közepes méretű családi autók, ami vállalatunk és ügyfeleink számára egyaránt nagyon fontos szegmens. Ezt a trendet kívánjuk meglovagolni az év második felében a holnap a nemzetközi sajtó előtt debütáló általunk valaha gyártott egyik legjobb autóval, a vadonatúj Focus-szal” – folytatta Szamosi.

„A jelenlegi, még kapható Focus modellt idén nyáron váltja a következő generációs, Ford Focus, mely új korszakot nyit a technológia, a kényelem, a térkínálat és a vezetési élmény terén az európai középméretű autók mezőnyében. Az új Focus öt eltérő egyéniségű modellváltozattal (Trend Titanium, ST-Line, Vignale és Active) érkezik hazánkba. Az első darabok már júniusra megérkeznek a magyarországi márkakereskedésekbe, és őszre, a kombi változat megérkezésével válik majd teljessé a paletta” – tette hozzá Dalos Attila, a Ford kereskedelmi igazgatója.

„Idén olyan szerencsés a helyzetünk, hogy decemberig a mostani, közkedvelt Focus változat és a középkategória élére törő új generáció egyszerre lesz elérhető a márkakereskedőinknél” – mondta Dalos.

A kishaszongépjármű piac

Idei év első három hónapjában a kishaszongépjárművek piacán összesen 5066 darab új haszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon. A haszonjármű piac össz. értékesítése 17,8 százalékos növekedést mutatott az első negyedévben, melyből a Ford közel 25 százalékkal vette ki a részét. A Ford az első negyedévben eladott 1261 darab haszongépjárművel továbbra is toronymagasan vezet a magyar piacon.

A haszonjárműpiac közel felét (46,3%) adó un. kishaszonjármű szegmensben a Ford Transit és Transit Custom modellekkel összesen 591 darabbal áll az élen. A Pick-up kategóriában, amely a haszonjármű piac negyedét adja, és a haszonjármű piacon belüli részesedése évről évre növekszik – a Ford Ranger az egyeduralkodó, 445 darabos első negyedéves eladott darabszámával 34,8 százalékos részesedést tudhat magáénak.