AutóAddikt Újdonságok A Kia Sportage Hybrid és a Kia Telluride bekerült a The Car...

A Kia Sportage Hybrid és a Kia Telluride bekerült a The Car Connection Best Car To Buy 2023 díjazottjai közé

A koreai autógyártó világszínvonalú SUV-jai két díjkategóriában is uralják a versenytársakat.

2023 Sportage HEV

Az Internet Brands Automotive leányvállalata, a The Car Connection (TCC) szerkesztői két Kia járművet választottak a Best Car To Buy 2023 díjak közé. A Kia márka első jelentős elismeréseként az új évben a 2023-as Kia Sportage Hybrid SUV a Best Economy Car To Buy 2023, a 2023-as Kia Telluride pedig a Best Family Car To Buy 2023 címet kapta. Az idei év a harmadik alkalom egymás után, hogy a rendkívül népszerű Telluride a TCC dicséretét érdemelte ki, mint Best Family Car To Buy (2022 és 2021). Ezeket a győzelmeket megelőzően pedig a nagy, merész és dobozos SUV kiérdemelte a 2020-as év általános Best Car To Buy (Legjobb autó, amit meg kell venni) címét.

„Az, hogy idén két járművet is elismert a The Car Connection szerkesztősége, kiemelkedő eredmény, amely kiemeli robusztus és díjnyertes SUV-kínálatunkat” – mondta Steven Center, a Kia America COO és EVP igazgatója. „A Telluride győzelme igazolja a stílusos, kényelmes és funkciógazdag járművek tervezésében szerzett szakértelmünket, míg a Sportage Hybrid tovább erősíti érték- és hatékonysági történeteinket. Büszkék vagyunk arra, hogy mindkettő ilyen pozitív benyomást keltett mind az ügyfelek, mind az iparági megfigyelők körében.”

A TCC szerint a Best Car To Buy 2023 a mindennapokban használatos járművekre összpontosít, amelyek a legjobban kiegyensúlyozzák az értéket, az üzemanyag-hatékonyságot, a biztonsági értékeléseket, a belső tágasságot, a minőséget, a formatervezést és a menetdinamikát. A szerkesztők több mint 100 új, 50 000 dollár alatti árú 2023-as jármű egyéves tesztvezetése után választják ki a győzteseket.

„A 2023-as Kia Sportage Hybrid meggyőző értéket képvisel, az alapfelszereltségek mély listájával, kiváló törésteszt-eredményekkel, és különösen az EPA által becsült, az FWD változat 43 mpg kombinált és az AWD változat 38 mpg kombinált üzemanyag-fogyasztási[1] értékével” – mondta Martin Padgett, az Internet Brands Automotive szerkesztőségi igazgatója. „A 2023-as Kia Telluride továbbra is mércét állít a háromsoros crossover SUV-k között. Ez egy nagyszerű családi jármű, amely rengeteg helyet kínál az embereknek és a rakománynak, kiváló biztonsági értékekkel, és egy olyan szériafelszereltségi listával, amely magában foglalja az iparág egyik vezető garanciáját.”

A 2023-as Kia Sportage Hybrid új utat nyit a Kia villamosítási törekvései előtt. Ugyanakkor a felfrissített 2023-as Kia Telluride kívül-belül dizájnjavításokkal, a kényelmi technológiák frissítésével és két új felszereltséggel érkezik: a stílusos X-Line és a robusztus X-Pro.

1 Az EPA becslései alapján. A tényleges futásteljesítmény az opciók, a vezetési körülmények, a vezetési szokások és a jármű állapota függvényében változik.