AutóAddikt Újdonságok A legszebb koncepcióautó a Mazda RX-VISION lett

A legszebb koncepcióautó a Mazda RX-VISION lett

A japán autógyártó bolygódugattyús motorral szerelt, lenyűgöző sportautó tanulmánya, a Mazda RX-VISION elnyerte az Év legszebb tanulmányautója címet a 31. Nemzetközi Automobil Fesztiválon.

mazda-rx-vision-tanulmany-autoaddikt

Ikuo Maeda, a vállalat főtervezője vette át a díjat kedd este kollégái, Kevin Rice európai, Julien Montousse amerikai vezető tervező, és Norihito Iwao tervező körében.

A Mazda globális tervezőcsapatának újabb fontos elismerése ez – igen sikeres időszakot tudnak maguk mögött, hiszen 2015. szeptemberében három díjat is elhoztak az Automotive Brand Contest versenyről, köztük az „Év legjobb tervezőcsapata” serlegét. Az RX-VISION-t olyan autókkal jelölték együtt, mint a Bentley Exp10 Speed 6, a Peugeot Fractal, vagy a Porsche Mission E. A Mazda koncepció az utóbbival osztotta meg a pódiumot.

A 2015-ös Tokiói Autószalonon leleplezett RX-VISION a Mazda kihívásoknak megfelelni akaró szellemiségét hangsúlyozza. A vállalat legfrissebb tanulmánya a „KODO – A mozgás lelke” formanyelv új megjelenési formájába ad betekintést. A lebegő arányok jelentős teljesítményt tükröznek, miközben a forma és az orrmotoros, hátsókerék-hajtásos felépítés a Mazda gazdag sportautó-hagyományai előtt tiszteleg. A bolygódugattyús motor kompakt mérete olyan tulajdonságokat is lehetővé tesz, mint a hosszú és alacsony motorháztető. A márka rajongói szívesen látnák már ezt az autót a sorozatgyártásban.

Az RX-VISION-t január 31-ig a Hôtel National des Invalides-nál állítják ki, a Nemzetközi Automobil Fesztivál keretében. A legszebb koncepció autó díját az a terv nyeri el, mely a legjobban testesíti meg a kreativitást és a jövőbeni trendeket. Az évente megrendezett eseményen egyébként 4 nagydíjat adnak át, a nyerteseket a motorsport, az építészet, a divat és a design területén dolgozó szakértő zsűri választja ki.