AutóAddikt Magazin A Nissan új megmérettetését magyar freestyle futballisták teljesítették

A Nissan új megmérettetését magyar freestyle futballisták teljesítették

Lehetséges mozgó felületről lebonyolítani néhány hajszálpontos labdaváltást? A Nissan ismét a gyakorlatot helyezte az elmélet elé. Persze a zord terepen is megbízhatóan helytálló Navarák mellett kellettek a sikerhez Sűrű FX Tamás világbajnok és Kvárta Mátyás, Európa-bajnoki bronzérmes labdazsonglőrök is.

nissan-freestyle-futball-teljesitmeny-autoaddikt

Az UEFA Champions League autóipari partnereként a Nissan folyamatosan újabb és újabb kihívásokat állít maga és rajongói elé. Korábban versenyeztettek már elrúgott labdát és sportautót, de gyűjtöttek már kilométereket Berlinig csupán kapurarúgásokkal. A széria legújabb kihívásában szó szerint a labdatartásra koncentráltak. Vajon lehet-e hiba nélkül passzolgatni két mozgó felület között? A Nissan legfrissebb filmjéből kiderül! A Győrben, magyar freestyle-osok közreműködésével forgatott film szerint nem lehetetlen. Persze sok gyakorlás kellett a kivitelezéshez, mindenesetre a kísérlet sikerült! Így a kihívás sorozat újabb tétele mellé került pipa.

A freestyle futballal immár több mint egy évtizede foglalkozó, idén 25 éves Sűrű FX Tamás és edzőpartnere, Kvárta Mátyás nem kis kockázatot vállalt a mozgó járművek között való passzolgatással, mint az a filmen is látható. A forgatás után arra hívták fel a készítők figyelmét, hogy tolmácsolják a közönség felé: a látottakat senki ne próbálja ki felkészülés nélkül, ellenőrizetlen körülmények között.

A film csendes sztárjai: a nemrégiben debütáló új Nissan NP300 Navara néhány példánya, az első magyarországi kontingensből. A világ egyik legnépszerűbb pick-upjának megújult modellje ideális körülményeket teremtett a passzolgatóknak, hiszen rugózási komfortja és úttartása – köszönhetően a többlengőkaros felfüggesztésnek is – egyedülálló a haszongépjárművek képességeit is ötvöző személyautók körében. Az új modellt a korábbi generációhoz képest teljesen átdolgozták, és ennek során olyan robusztus és ellenálló futóművet kapott, amely számos, a vezethetőséget és a praktikus felhasználást szolgáló jellemzőt vonultat fel.