AutóAddikt Bemutatók Lada Kevesebb, mint 2 millió forintba kerül a legolcsóbb Lada – megvannak az...

Kevesebb, mint 2 millió forintba kerül a legolcsóbb Lada – megvannak az árak!

Megjöttek az első hazai piacra szánt Lada modellek Magyarországra, ezzel pedig a Lada Hungary hivatalosan is megkezdte az autók hazai forgalmazását.

lada-kalina-hatchback-magyarorszag-autoaddikt

A pár nappal ezelőtti sajtótájékoztatóján közzétett árlista alapján nem kell nagyon mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, ha egy új Lada tulajdonosai szeretnénk lenni, de a garanciával sem fukarkodtak. Az árvezető modell a Lada Granta Sedan 1.6 Standard 1.999.000 Ft-ért, amihez a gyár 5 év, vagy 100.000 km garanciát ad. Az autókat országszerte kilenc márkakereskedésben vásárolhatjuk meg.

Hosszú és rögös út vezetett odáig, hogy a múlt héten kiállított első, kifejezetten hazai piacra szánt Lada megérkezhetett Magyarországra. Az egy évre visszanyúló történet egy az AVTOVAZ-nak írt levéllel kezdődött, amit jóval később, idén július elsején szerződés is követett. Az elmúlt fél évben az importőr a hazai hálózat kiépítésén és a gyárral közösen azon dolgozott, hogy elkészüljenek az első, EURO6 emissziós normákat teljesítő autók. Ez mind a gyár, mind a Lada Hungary életében óriási mérföldkő: előbbinek egyet jelent az európai piacra visszatéréssel, utóbbinak pedig a régóta várt magyarországi forgalmazást teszi lehetővé.

Az importőr ígéretéhez híven országos regionális lefedettséget biztosító márkakereskedői hálózattal indul. Több mint 100 jelentkezőből választották ki azt a kilenc kereskedést, melyek megfeleltek az importőr által támasztott követelményeknek. Már holnaptól vehetünk Ladát Békéscsabán, Csornán, Debrecenben, Dél-Pesten, Érden, Kecskeméten, Kiskunhalason, Óbudán és Pécsen. A Lada márkakereskedői hálózatának folytatása nem áll meg. Az importőr továbbra is várja a tapasztalattal és megfelelő ingatlannal rendelkezők márkakereskedők jelentkezését, akik részesei szeretnének lenni a Lada újkori sikereinek.

Az első Magyarországra érkezett autó egy Lada Kalina Kombi, melyet elsősorban családi autónak szán az AVTOVAZ, de tágas utas és csomagtere miatt szabadidős autónak is kiváló. Az első hazai Kalina Kombi 1.6 Norma felszereltséggel rendelkezik, mely ez esetben 72kW (96 LE) teljesítményt jelent, ABS+BAS, ESC+ASR, ISOFIX rendszer, fedélzeti számítógép és társain kívül első elektromos ablakokat, első ülésfűtést, távirányítós központi zárat, manuális klímát, színre fújt lökhárítókat és tükröket és bizony szokatlan módon könnyűfém tárcsákat is jelent. Mindezt kimagasló 5 év vagy 100.000 km gyári garanciával 2.649.000 Ft-ért kínálja az importőr.

lada-magyarorszag-lada-hungary-autoaddikt

„Rengeteg munka áll mögöttünk és persze nyilván még előttünk is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az első európai importőr az új Lada érában és végre eljutottunk oda, hogy a Lada fizikailag itthon is elérhető. Azt gondoljuk, egy olyan szeretett márkát sikerült visszahoznunk a hazai piacra, mely sok szempontból üde színfoltja lesz a magyarországi autókínálatnak és új szintet hoz az elérhető áru autók szegmensében. Ezúton köszönöm a munkatársaim áldozatos munkáját, Önöknek és mindenkinek pedig jó Ladázást kívánok!” – mondta Markó Zoltán, a Lada Hungary projektigazgatója.

További részletek, műszaki paraméterek, árlista: http://lada.hu/