AutóAddikt Magazin A Suzuki Swift Sport enteriőrje mindenkit lenyűgöz

A Suzuki Swift Sport enteriőrje mindenkit lenyűgöz

Minden túlzás nélkül, legalábbis kategóriájában egész biztos. Komplexitás, átláthatóság, és masszívan fiatalos lendület jellemzi a Suzuki Swift Sport utasterét.

Több ízben járt már nálunk a Swift Sport, nem egyszer teszt is készült az autóról. Most röviden és tömören összefoglaljuk az aprócska hot hatch enteriőrjének lényegiségét.

A Suzuki Swift Sport beltere ténylegesen letisztult, kimondottan funkcionális. Mindez teljes, maradéktalan komfortot biztosít a sportos vezetési élményhez. Tesztjeink során ez ténylegesen beigazolódott, ugyanis nincs még egy hasonló variáció e kategóriában, amely ennyire az élményre lenne kihegyezve, nem beszélve arról, hogy például a kiltás-kitekintés rendkívül optimális.

Így az sem meglepő, hogy a Swift Sport műszerfala mennyire a sportosságra lett kihegyezve szintén. Ténylegesen exkluzívnak jellemezhető műszeregységével, annak színkavalkadjával kétség nélkül hódításba kezd, már a szalonban, amikor csak pedzegetjük a vásárlást; a lendületet, a racetrak-érzetet egyöntetű fekete-fehér fordulatszámmérő piros számlappal máris hozza. Erre nagyban rátesz még a sötétszürke sebességmérő, amely közvetlenül mellé lett kanyarítva.

Itt bizony tényleg eredeti (fél) kagylóüléseket kapunk: a Swift Sport-ban piros díszvarrás és kidomboruló Sport felirat díszeleg a félkagyló üléseken. Ezeknek egész kényelmes a kialakításuk, messzemenően jó oldalirányú megtámasztást és merevséget nyújtanak, melyeknek köszönhetően a tempósabb kanyarok is kisimulnak szinte – persze ehhez nagyban hozzájárul az atomstabil sport felfüggesztés is.

Talán az alsó ív kiegyenesítése az, ami hiányzik a Swift Sport kormányának arculati jellegéből. Ugyanakkor lyukacsos bőrborítású kormány sportos, de a hétköznapi vezetés során is nagyon jól bír teljesíteni.

Egyelőre a Suzukinál, konkrétan a Swift Sport-nál nem trend a teljes LCD alkalmazás, így az analóg egységek megmaradtak, mint például a klímaszabályozó konzol is. A Swift Sport-ban automata klíma áll rendelkezésre, így alapvetően minden évszakban az ideális hőmérséklet hangolhatjuk finomra az autóban. Rendkívül szimplán szabályozható a klíma, amely persze összesíti a beltérben uralkodó aktuális hőmérsékletet, és ehhez szabályozza a legideálisabb profilt.

Mára elengedhetetlenné vált, hogy egy autó belterében rendelkezésre álljon a lehető legtöbb aljzat. A Suzuki Swift Sport-ban USB és AUX csatlakozók is megtaléálhatók, így mindig hozzá tudunk férni kedvenc zenéinkhez, továbbá a 12 V slot segítségével könnyedén tölthetjük külső )okos) eszközeinket.

Mindezeken felül számos oldalrekesz (jó méretezésű térképzsebek, italtartó) áll rendelkezésre a Suzuki Swift Sport-ban, így a komfortszint utazás közben túlzás nélkül csúcsra járatható kategórián belül.