AutóAddikt Újdonságok Már rendelhető a vadonatúj, 2023-as Ford Ranger

Már rendelhető a vadonatúj, 2023-as Ford Ranger

A Ford elkezdi felvenni a megrendeléseket a vadonatúj Ranger pickupra, bevezetve az európai piacra a típus eddigi legintelligensebb, legtöbbre képes és legsokoldalúbb változatát.

A népszerű Wildtrak és Limited variánsokkal megérkeznek a márkakereskedésekbe a legnépszerűbb Ranger-változatok, valamivel előttük pedig a Ranger-család csúcsmodellje, a Ford Performance által fejlesztett exkluzív, vadonatúj Ranger Raptoris kapható lesz.

A vadonatúj Rangert az alapoktól újratervezték, hogy vásárlói még többet tehessenek meg és még hatékonyabban dolgozhassanak az autóval. Ezt szolgálja a látványos külső formaterv, az új hajtáslánc-technológiák (köztük a Ford 3,0 literes, V6-os dízelmotorja), a továbbfejlesztett futómű és rakodótér, valamint a high-tech utastér, ami fejlett konnektivitási és vezetéssegítő technológiákat kínál.

A prémium Ranger Wildtrak kivitel belépő ára nettó 15120000 forint lesz, a gazdag felszereltségű Limited változaté pedig nettó 17106900 forint lesz. Mindkét modell duplakabinos karosszériával kapható, és az első vásárlók 2023 tavaszán vehetik át járműveiket a magyar márkakereskedésekben.

“A Ranger igazi ikonná vált a vevők egy új nemzedéke számára, akik mélyen hisznek abban, hogy ez ‘A Pickup’,” nyilatkozta Bagyó Dávid, a Ford Pro értékesítési vezetője. “A Ranger már eddig is Európa legnépszerűbb pickupja volt, és most globális pickup-építő tapasztalatunk minden eszközét bevetettük, hogy ez az új, izgalmas modell a képességek teljesen új szintjét kínálja vásárlóinknak.”

Az előző generációs Ranger eladásainak 60 százalékát a Wildtrak változat tette ki, jól példázva, hogy hatalmas az igény az olyan pickupokra, amelyek egyszerre komfortosak és sokoldalúak, így egyaránt tökéletesen használhatók munkavégzésre és szabadidős célokra.

A vadonatúj Ranger Wildtrak megalkuvást nem ismerő képességeit a Ford 3,0 literes V6-os turbódízel motorja alapozza meg, ami most először jelenik meg a modell kínálatában. A 240 lóerő és 600 Nm forgatónyomaték leadására képes erőforrás tízfokozatú automata sebességváltóhoz kapcsolódik, és ezzel a hajtáslánccal az autó erőlködés nélkül képes akár 3500 kg vontatására is.3

A Ford jól bevált, 2,0 literes EcoBlue dízelmotorjai is turbótöltésűek és kedvező üzemanyag-fogyasztásúak. Mind a Ranger Limited, mind a Ranger Wildtrak megrendelhető a Ford 170 lóerős, 2,0 literes EcoBlue turbódízelével (amihez hatfokozatú manuális vagy hatfokozatú automata sebességváltó párosítható), illetve egy 205 lóerős, kettős turbótöltésű, 2,0 literes EcoBlue erőforrással, amihez tízfokozatú automata sebességváltóhoz kapcsolódik.

A kifinomult, ösztönös és élvezetes vezethetőség érdekében a vadonatúj Ranger számos modern technológiát tartalmaz alapáron, nem beszélve a modell eddigi legjobb terepképességéről.

Hat választható üzemmód egészíti ki a modern futómű képességeit, amit úgy terveztek meg, hogy tovább javuljon az autó első terepszöge, és ezzel együtt a jármű által nyújtott off-road élmény, illetve, hogy a Ranger az országúton és a terepen egyaránt kényelmesebben rugózzon. A vezető választhat a Normál, Eco, Csúszós út, Sár/Kerékvályú, Homok és (az automata váltós verziókban) a Vontatás üzemmódok közül, amelyek a helyzetnek megfelelően hangolják át a teljesítmény-leadást, a fokozatváltásokat, illetve a kipörgésgátló és az elektronikus stabilitásvezérlő működését, így az autó mindig optimálisan teljesít.

Attól függően, hogy hogyan és mire akarják majd használni a járművet, a vásárlók kétféle négykerékhajtási rendszer közül választhatnak: az egyik az elektronikus vezérlésű, menet közben kapcsolható megoldás, a másik pedig egy új, fejlett, állandó összkerékhajtás. Ez utóbbit – ami alapfelszerelés a 3,0 literes V6-os motorral szerelt Ranger Wildtrak modelleken – a terepezés után nem kell visszakapcsolni kétkerékhajtásra.

A vezető a jármű számos rendszerét ellenőrizheti és vezérelheti a kategória legnagyobb, 12,4 colos digitális műszeregységéről, ami a hagyományos, analóg megoldást váltja fel, illetve a 12 colos központi érintőképernyőről, amihez a Ford kifinomult SYNC 4A kommunikációs, szórakoztató és tájékoztató rendszere is kapcsolódik. 6

A fejlett vezetéssegítő rendszerek sorában megtalálható az Ütközésre Figyelmeztető rendszer5, a Sávtartó Asszisztens5 és a Tolatási Fékasszisztens5, valamint olyan, a szegmensben elsőként kínált megoldások, mint a Keresztirányú Forgalomra Figyelmeztető rendszerrel és Utánfutó Ellenőrzéssel összekapcsolt Holttérfigyelő rendszer. 5

A FordPass okostelefonos alkalmazás segítségével az autó tulajdonosai vagy üzemeltetői a távolból is ellenőrizhetik a jármű állapotát, de akár a (szegmensben elsőként megjelenő) Külső Területvilágítást is bekapcsolhatják, ami megvilágítja a pickup környezetének valamelyik kiválasztott területét; ez a megoldás ideális a kempingezéshez vagy a rakodáshoz.

A Ranger Wildtrak modell külső felszereltségének részei az alapáron kínált tetősínek, illetve a terepezés során nagyon hasznos, megerősített alsó védőelemek. A prémium kidolgozású Wildtrak utastér jellegzetes elemei a Micro Rib (nem textil) betétekkel díszített, könnyen tisztítható bőrülések, a kontrasztos öltésekkel varrott, fűthető sportkormány, a hangulatvilágítás és az Ebony árnyalatú tetőkárpitozás.

Kizárólag a Wildtrak változat vevői rendelhetik meg autójukat Cyber Orange külső fényezéssel, de emellett választhatnak az Agate Black Metallic, a Blue Lightning, a Carbonised Grey, a Diffused Silver, a Frozen White, a Lucid Red, a Arctic White és a Moondust Silver árnyalatok közül is, amelyek mind a Wildtrak, mind a Limited kivitelek kínálatában megtalálhatók.

A Ranger Limited változatban is számos luxusfelszerelés alapáras, többek közt a Sensico™ anyaggal bevont fűthető kormánykerék, a Soho bőrülések Apex stílusú dombornyomással, valamint a lágy tapintású műbőrborítású konzol.