AutóAddikt Magazin A vadonatúj Puma ST-t bemutató interaktív sorozatot tett közzé a Ford

A vadonatúj Puma ST-t bemutató interaktív sorozatot tett közzé a Ford

A Ford Magyarország ma mutatott be a social média csatornáin egy interaktív filmsorozatot, amelyben a nézők maguk is részt vehetnek egy izgalmas küldetésen a Puma ST-vel, miközben megpróbálják megakadályozni, hogy rossz kezekbe kerüljenek a vállalat új izomautójának titkai.

Next Level című sorozatban valós és virtuális környezetben folyik a hajsza a vadonatúj Ford Puma ST titkainak megszerzéséért – és ezen keresztül az ST márka értékeiért, amelyek már irigylésre méltó hírnevet szereztek.

“A vadonatúj Puma ST fontos és izgalmas fejezetet nyit ST-modelljeink történetében, és egy interaktív filmsorozat tökéletes eszköz arra, hogy bemutassuk vásárlóinknak, mitől olyan különleges ez az autó” – nyilatkozta Szabó Attila, a Ford Magyarország ügyvezetője.

A kifejezetten közösségi média-platformokra tervezett Next Level több részből áll, hogy a nézők egy sor különleges történetet ismerhessenek meg és élhessenek át. A nagy sebességű üldözések helyszínei a valós helyek feltuningolt változatai (többek közt London vagy az angliai Millbrook tesztpálya), amelyek álomszerűen keverednek a futurista virtuális környezetekkel.

A Ford úgy forgatta le a filmeket, hogy közben betartotta a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírásokat, és ez a filmes ötlet most azt is lehetővé teszi, hogy az izomautók rajongói személyes érintkezés nélkül is széles körben átélhessék, milyen élményt tartogat számukra az autó. A történet középpontjában a Puma ST áll, amelynek MegaBox tárolórekesze egy értékes titkot rejt.

A Puma ST volánja mögött a neves kaszkadőr és precíziós pilóta, Lucy Jayne Murraydiktálja a tempót, akit láthattunk már a Marvel új Black Widow című filmjében is, és aki korábban olyan produkciókban szerepelt a hollywoodi színésznők autós kaszkadőreként, mint a Csodanő vagy a Tomb Raider.

“A Fordnak hihetetlenül gazdag hagyományai vannak az izomautók világában, így a Puma ST vezetése is igazi élvezet volt – különösen a kanyarokban, ahol úgy állt rá az ívekre, mintha sínen futna” – mesélte Murray. “A dinamikusabb szakaszokon forgatva megtapasztalhattam, mit tud ez az autó, és mondhatom, minden egyes manővert tökéletesen végre lehetett hajtani vele!”

Next Level filmzenéjét egy olasz elektronikus-zenei producer, Stereocalypse szerezte. A ’80-as évek hangzás- és képvilágának ihletével Stereocalypse jellegzetes stílust teremtett az underground tánczenében, közösen alkotva olyan európai DJ-kkel és lemezkiadókkal, mint a berlini Innervisions és a francia szuper-producer Agoria.

A Puma ST a Ford Európa első nagy teljesítményű SUV-modellje, amely 200 lóerejével 6,7 másodperc alatt gyorsul álló helyből 100 km/órás tempóra. Az autóban a szegmens első mechanikus, részlegesen önzáró differenciálműve működik, és az autó sokoldalúságát az Eco üzemmódtól egészen a Versenypálya beállításig terjedő, választható üzemmódok biztosítják. Az új modell első példányait még a 2020-s év vége előtt átvehetik a vásárlók.

A film készítői minden jelenetet zárt pályán, ellenőrzött körülmények közt, profi autós kaszkadőrök közreműködésével vettek fel, ezért valós körülmények között senki ne próbálja meg ezeket megismételni.