AutóAddikt Hírek Autobest 2018 díjat nyert az új Citroën C3 Aircross

Autobest 2018 díjat nyert az új Citroën C3 Aircross

Az Autobest zsűrije bejelentette, hogy az új C3 Aircross kompakt SUV-nak adta a Best Buy Car of Europe díjat, így a C3 Aircross lett 2018 legjobb autóvétele.

2001 óta az Autobest minden évben díjazza a legtöbb szavazatot elnyerő autót. A szavazásban 31 európai ország 31 újságíró szakértője vesz részt. Az autók 13 kritérium alapján mérettetnek meg, amelyek között szerepel az ár-érték arány, a dizájn, a kényelem, a technológiai tartalom, de olyan tényezők is mint a szolgáltatások minősége, vagy az alkatrészellátottság az adott márka kereskedőhálózatában.

2003-ban a Citroën C3 nyerte az Autobest díját. Most a kitűnő térkihasználású, energikus és friss megjelenésű C3 Aircrossnak sikerült maga mögé utasítania vetélytársait, megszerezve az idáig 17 alkalommal kiosztott díjat.

Az új Citroën C3 Aircross kompakt SUV fontos eleme a márka megújulásának és tökéletesen illusztrálja annak nemzetközi offenzíváját. Az októberben bevezett modell már 30 000 megrendelésnél jár Európában. Az ügyfelek számára meggyőzőnek bizonyul a Citroën legjobb tudását tükröző térkihasználás, a modularitás és a fényben fürdő utastér. Karakterét a személyre szabható megjelenése tovább erősíti 90 külső színkombinációs lehetőséggel és 5 különböző belső hangulattal. A « Citroën Advanced Comfort® » program keretében kifejlesztett C3 Aircross a kategóriában szokatlan kényelmet kínál. A városban és országúton egyaránt komfortosan mozgó SUV egy kis kalandozástól sem riad vissza, köszönhetően a Hill Assist Descent funkcióval is ellátott Grip Control® rendszernek. Az Euro NCAP teszten 5 csillagot szerzett C3 Aircross kínálatában 12 modern vezetéssegítő rendszer található, közöttük a legkorszerűbb csatlakozási lehetőségekkel.

„Őszintén gratulálok Linda Jacksonnak és csapatának, hogy elnyerték az AUTOBEST 2018 díjat! A C3 Aircrosstól bajnoki teljesítmény volt ilyen erős mezőnyben nyerni. Bebizonyította a zsűritagoknak, hogy ebben az évadban ő a legjobb választás. Ismét egy SUV vihette el a díjat. Az eredmény azt bizonyítja, hogy a zsűri nem csak követi a piac fejlődését, de felismerve a tendenciákat képes iránymutatást is adni az európai vásárlók számára a jövő autóit illetően” – jelentette ki Ilia Seliktar, a zsűri elnöke.

A 2017 első félévében forgalomba helyezett 426 000 db autóval a Citroën 6 éves európai rekordját döntötte meg. Ez a teljesítmény 5,6%-os fejlődést jelent a 2016-os év azonos időszakához képest. Egy évvel az új C3, a márka bestsellere bevezetése után – amelyből idáig 230 000 db kelt el – az új Citroën C3 Aircross kompakt SUV újabb lendületet ad a márkának céljai eléréséhez.