AutóAddikt Magazin Nissan: egyre gyakoribbak a gyenge minőségű szélvédőjavítások

Nissan: egyre gyakoribbak a gyenge minőségű szélvédőjavítások

Nagy a valószínűsége, hogy a nem megfelelő minőségű szélvédőjavítások jelentős emelkedését tapasztalhatjuk majd a közeljövőben, ennek oka a szélvédő mögé épített vezetéstámogató rendszerek egyre nagyobb térnyerése – áll a Nissan sajtóközleményében.

Ez a Nissan szervizszakértőinek véleménye – elmondásuk szerint, az egész iparágra vonatkozóan legalább minden ötödik szélvédőn utólagos javítást kell végezni. Ennek oka a gyenge minőségben kivitelezett javítás, illetve az üvegezett felület mögött elhelyezett biztonsági technológiák pontatlan kalibrálása. A mobil szélvédőjavítók ügyfelei gyakran találják magukat az út szélén a szélvédő javítása vagy cseréje után.

A Nissan úgy gondolja, hogy a szélvédőnél található vezetéstámogató technológiák alkalmazásával ez a szám még tovább nő majd – ezt pedig a biztosítótársaságok és az autótulajdonosok pénztárcája is megérzi majd.

A Nissan egész Európára kiterjedő hivatalos szervizhálózata gyors és költséghatékony megoldásokat kínál, így pedig az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy autóikat és kishaszonjárműveiket optimális állapotban kapják vissza.

Mindemellett a Nissan könnyebben elérhetővé teszi a kimagasló minőségű javításokat és alkatrészcseréket. A szerviztelephelyek nagy része a legújabb szerszámokkal és naprakész tudással áll a Nissan ügyfeleinek szolgálatában.

A modern szélvédők egyre fontosabb szerepet töltenek be a jármű szerkezetében és biztonságában, hiszen számos intelligens vezetéstámogató rendszer kamerái és érzékelői kapnak helyet az üvegezett felületek mögött.

A Nissan járműveinél ez kiterjed a vészfékezési technológiákra, közúti jelzések felismerésére és az intelligens sebességtartó technológiákra, illetve itt kaptak helyet a hőszabályzó, akusztikai, eső- és fényérzékelő funkciók is.

A ProPILOT a Nissan legújabb vezetéstámogató technológiája, mely 2018. tavaszán jelenik majd meg a vadonatúj Nissan Leaf-ben és a piacvezető Qashqai crossoverben. A ProPILOT is majd a szélvédőnél található kamerák és érzékelők információira támaszkodik.

A szélvédőcserék több mint 40%-ánál szükség van a kamerák és érzékelők kalibrálásával kapcsolatos szaktudásra. 10-ből 9 szélvédőcsere valamilyen biztosítási szerződés keretében történik, így az ügyfelek biztonsága és a jármű hibátlan működése szempontjából is alapvető fontosságú a hibátlanul elvégzett javítás és pontos kalibrálás.

Napjainkban az autókon több üveg található, mint korábban bármikor, 2000 óta egy átlagos járművön több mint 15%-kal nőtt az üvegezett felület. Ugyanakkor más szemszögből kevesebb is az üveg, hiszen – a tömegcsökkentés és a CO2-kibocsátás visszaszorításának érdekében – bizonyos esetekben az üveg mindössze 4 mm vastag.

A szélvédő állapotának ellenőrzése gyakorlatilag minden európai piacon bekerült az éves biztonsági átvizsgálás követelményei közé. A Nissan javítóhálózatának technikusai minden szükséges tudással és megfelelő eszközökkel rendelkeznek a csere elvégzéséhez. A biztosító szempontjából is fontos a javítások minősége, következetessége és hatékonysága, hiszen ezek befolyásolják az ügyfelek elégedettségét és a szerződésekkel kapcsolatos költségeket.

Jean-Christophe Mercier, a Nissan Europe szervizszolgáltatásokért felelős alelnöke elmondta: „A mai autókban használt üvegekre nagy feladat hárul – alapvető fontosságúak az olyan járművek intelligens vezetéstámogató rendszereinek működéséhez, mint a vadonatúj Nissan LEAF és a Nissan Qashqai. De ez azt is jelenti, hogy javításuk sokkal összetettebb feladattá vált.”

Hozzátette: „Az ügyfelek és biztosítótársaságok számára fontos, hogy a kimagasló minőségű javításoknak köszönhetően megmaradjon a járművek szerkezeti integritása és biztonsági tulajdonságai. Emiatt, amennyiben az lehetséges, mindig a cserét részesítjük előnyben. A kimagasló minőségű javítások egyik legbiztosabb módja, ha azokat a Nissan szervizhálózatán belül végzik el, melynek személyzete rendelkezik azokkal az eszközökkel és képzettségekkel, melyek szükségesek a javításhoz vagy cseréhez, majd a Nissan technológiák újrakalibrálásához.”

A szélvédők szerepe egyre fontosabbá válik a modern járművek működésében és biztonságában, ezért a Nissan bővíti és elérhetőbbé teszi hivatalos hálózatát, hogy minden Nissan jelvényt viselő jármű működése kifogástalan maradhasson, azután is, hogy az elkerült első tulajdonosától.

A Nissan feltett szándéka, hogy tovább bővítse hivatalos hálózatát, hogy még inkább elérhetővé tegye a gyári javítási technológiákat az ügyfelek számára, így biztosítva az utakon közlekedő összes Nissan gépjármű biztonságosságát. Az ügyfeleknek hatékonyságot és értéket kínáló hálózat jelentősen bővült az elmúlt években.

Előző cikkElköszön a BMW-től Maxime Martin
Következő cikkAutobest 2018 díjat nyert az új Citroën C3 Aircross