AutóAddikt Magazin Az új Ford Focus ST izomautó és a rapsztár, Blakie izgalmas kalandja...

Az új Ford Focus ST izomautó és a rapsztár, Blakie izgalmas kalandja a versenypályán

Blakie diktálja az iramot a Ford Focus ST-nek, miközben az autó a Jump ritmusához igazodva száguld: komoly sebesség és precízió kell ahhoz, hogy valaki lépést tarthasson Blakie-vel, az energikus MC-vel és zenésszel.

Ezért is döntött úgy a Ford, hogy a “Can’t see them” című számával berobbanó 21 éves sztár részvételével készíti el új filmjét, amely a vadonatúj Focus ST izomautó agilitását és villámgyors reakcióit mutatja be.

A vállalat belgiumi Lommel tesztpályáján három napon át forgatott filmben Blakie a Ford Performace szakemberei által kifejlesztett Focus ST első utasülésén adja elő Jump című slágerét.

Kifinomult technológiáinak (többek közt elektronikus vezérlésű részlegesen önzáró differenciálművének, turbólyuk-kiküszöbölő megoldásának és választható üzemmódjainak) köszönhetően az autó precízen követte a rapper gyors ritmus- és tempóváltásait.

Blakie a film kedvéért még a dalszöveget is átdolgozta kicsit, belecsempészve egy egyedi Focus ST-fordulatot.

“Lenyűgöző élmény volt egy versenypályán előadni a dalt, amit a szobámban írtam; pláne, hogy az anyukám is egy Forddal jár, úgyhogy nagyon büszke lesz rám” – mesélte Blakie. “Hihetetlenül jó volt összehangolódni egy profi autóvezetővel, és a versenypályán átélni azt az adrenalinfröccsöt, amit a Focus ST kínál.”

A továbbfejlesztett hajtásláncokat, futóművet és fékrendszert kínáló, vadonatúj Focus ST idén nyártól lesz kapható ötajtós és kombi karosszériával, valamint egy 280 lóerős, 2,3 literes EcoBoost benzinmotorral és egy 190 lóerős, 2 literes EcoBlue dízellel.

A filmben látható felvételek zárt pályán készültek, és a forgatást a Ford biztonsági szakértői felügyelték.

Előző cikkA Kia csatlakozik az Elektromos Küldetéshez
Következő cikkIgazi közúti versenyautó épült az új Toyota GR Supra modellből