AutóAddikt Újdonságok Az új Lancia Ypsilon is Frankfurtban mutatkozott be

Az új Lancia Ypsilon is Frankfurtban mutatkozott be

A divatos városi kisautó, a Lancia Ypsilon összesen öt példánya jelent meg a frankfurti kifutón, felvonultatva a modell különféle stílusait, amely részleteiben megújulva erősíti meg divatdiktátor státuszát. Vadonatúj külső és belső megjelenés, kiváló, különösen környezetbarát Euro6-os erőforrások.

lancia_ypsilon_2016_frankfurt_autoaddikt

A legfontosabb európai piacokon szeptembertől megvásárolható új Ypsilon személyében ötödik generációjába lép az az úttörő modell, amely kiemelkedően stílusos, elegáns megjelenésével forradalmasította a városi kisautók koncepcióját, és elcsábította azokat, akik eredeti, karakteres gépkocsira vágytak, amelyben a technológia és az elegancia éppúgy megjelenik, mint a minőség és az innováció. Az Ypsilon 1985 óta több mint 2,7 millió példányban talált gazdára Európa-szerte.

A modell sikerének titka azon ritka képessége volt, hogy az elmúlt harminc év során a Lancia divatos városi autójává nőtte ki magát. Ugyanakkor mindig is különleges erénye volt az a számtalan limitált széria, amelyek révén a Lancia városi modellje az évek során újra és újra megfiatalodott, és amelyek nagy presztízsű együttműködések nyomán jöttek létre, vagy egy-egy adott technológiai, illetve stílusbeli tartalomra épültek.

A modell globális előzetesén az új Ypsilon nem kevesebb mint öt, csábító példánya vonul fel a Frankfurti Autószalonon. Az élen egy Platinum felszereltségű kivitel áll, egyedi „Blu di Blu” fényezéssel, fekete-galambszürke bőr/Dinamica® belső térrel. Az autón új, 16 colos, kétszínű könnyűfém keréktárcsákat látunk, gyémántcsiszolt, barnított felülettel, hajtásáról 95 lóerős 1.3 Multijet erőforrás gondoskodik.

Az új modell kifinomult színárnyalatok és anyagok egyedi, gazdag kombinációját kínálja. Ilyen a „Cipria Glam” fényezés is, fekete bőr/Dinamica® kárpitozással. A modellt 69 lóerős, 1,2 literes motor mozgatja. Ugyanez az erőforrás található meg az új Ypsilon Silver kivitelű kiállítási példányában is: a fiatalos, belépőszintű modell kifinomult keki-szürke fényezéssel nyitja meg az Ypsilon világának kapuját.

Végül, de nem utolsó sorban megjelenik a standon az új Ypsilon Gold változat is, méghozzá rögtön két változatban, amelyeken megcsodálhatjuk az új, 15 colos keréktárcsákat, áramvonalas kialakítását az ‘Y’ alakú embléma ihlette. Az egyik Gold modell új „Ivory chic” pasztell árnyalatú elefántcsontfehér fényezést és 95 lóerős 1.3 Multijet motort kapott, míg a másik változat 80 lóerős 0.9 Twinair Turbo metán/benzin kettős üzemű motorja mellett háromrétegű „Gelato-fehér” metálfényezésével hívja fel magára a figyelmet. Mindkét Gold változat új, bársonykárpitozást kapott: az első Sienna, a második fekete árnyalatban.

Az új Ypsilon a nagyvárosi közegben mozog legotthonosabban, és modern, elegáns megjelenésével pontosan ezt tükrözi a Lancia standja. A járművek hátteréül egy hátulról megvilágított üvegfal, valamint egy nagyméretű LED-fal szolgál, közöttük magas oszlopok teremtenek hamisítatlan metropolita környezetet. Az új Ypsilon belső terének kialakítása során használt, kifinomult anyagokat szemügyre vehetik, sőt, meg is tapinthatják a látogatók: az oszlopokat fekete szövet és Sienna bársony borítja, míg az egész standot ívelt, fehér műbőr panel veszi körül.