AutóAddikt Hírek Bernhard Maier a Škoda élén

Bernhard Maier a Škoda élén

Öt sikeres, növekedéssel telt év és új modellek bevezetése után most változások következnek be a Škoda élén. A márka új vezérigazgatója 2015. november elsejétől a Porsche AG igazgatóságának jelenleg az értékesítési és marketing területért felelős tagja, az 55 éves Bernhard Maier lesz. Egyúttal a jelenlegi vezérigazgató, az 58 éves Prof. Dr. Winfried Vahland teljes felelősségi körrel a Volkswagen Csoport újonnan létrehozott Észak-Amerikai Régiójának (North American Region, NAR) a vezetését fogja átvenni.

bernhard_maier_skoda_autoaddikt

Utódja a vezérigazgatói székben, Bernhard Maier az autók megszállottja, kora ifjúságától kezdve mindig is szoros kapcsolatban állt a négykerekűekkel. Autószerelői tanulmányainak befejezését és a mesteri fokozatnak az elnyerését követően Calw-ban tanult üzletvezetést. Nixdorfban végzett munkáját követően Maier 1988-ban lépett be a BMW AG értékesítési hálózatához, ahol különféle hazai és külföldi vezetői pozíciókat töltött be. 2001. júniusában igazolt át a Porschéhoz és ott a cég hazai értékesítési leányvállalatát vezette. 2010-ben lett az igazgatótanács értékesítési és marketing területekért felelős tagja.

Mint a Škoda új vezetője, folytatni fogja elődje munkáját és még tovább akarja fejleszteni a Škoda márkát. Bernhard Maier attól a Dr. Winfried Vahland-tól veszi át a „kormányt” mint vezérigazgató, aki a korábbi években a céget – történetének legnagyobb növekedését és legintenzívebb modelloffenzíváját produkálva – soha nem látott dimenziókba vezette. „Nem volt könnyű döntés számomra, hogy öt eseménydús, sikeres és csodálatos év után új tisztséget fogadjak el a cégcsoporton belül” – mondta Dr. Winfried Vahland. „A Škoda valóban nagyon különleges. Létfontosságú része a kiterjedt Škoda-család, akárcsak a márka ereje és dinamizmusa” – mondta Prof. Dr. Winfried Vahland.

Mára a Škoda egymilliónál is több éves szinten eladott autójával több mint száz piacon van jelen, ami megszilárdította nagy nemzetközi autógyártói helyzetében. Saját kategóriáikban a Škoda autói a tervezésnek és a modern technikának köszönhetően számos első helyezést értek el.  Dr. Winfried Vahland 2015. november elsejétől veszi át az összes felelősséget a Volkswagen Csoport újonnan létrehozott Észak-Amerikai Régiójának (North American Region, NAR) vezetőjeként, és ebben a szerepkörben egyúttal a Volkswagen Személyautók márka igazgatóságának is a tagja lesz.