AutóAddikt Hírek BMW Group: ismét átadják az Interkultúrális Innováció Díját

BMW Group: ismét átadják az Interkultúrális Innováció Díját

A beérkező pályázatok szigorú elbírálási folyamatát követően összesen tíz szervezet részesül majd a BMW Group és az ENSZ Civilizációk Szövetsége (UNAOC – United Nations Alliance of Civilizations) által közösen létrehozott Interkulturális Innováció Díjából.
bmw_ensz_interkulturalis_innovacio_dija_2015_autoaddikt
A díjazottak jelentős pénzügyi támogatásra tesznek szert, hogy ezáltal tovább gyarapítsák újító projektjüket. Az első helyezettnek járó fődíj 40 000 dollár (USD). A kiválasztott szervezetek ezen felül egy teljes éven át tartó támogatási programban is részt vesznek, amely során kiemelt szakmai képzésekkel, erőforrás-bővítési útmutatásokkal, illetve könnyebb kapcsolatfelvételi- és tartási ismeretekkel gazdagodnak majd, sőt, számukra a társadalmi elfogadáson és a globális konfliktus-enyhítésen alapuló változások mozgatórugóinak nemzetközi hálózata is karnyújtásnyi közelségbe kerül.

„A szövetség tevékenységének középpontjában azon alulról szerveződő kezdeményezések megtalálása és támogatása áll, amelyek a különféle közösségek és társadalmi rétegek közötti kapcsolatok javításának intenzív elkötelezettjei. Az ENSZ Civilizációk Szövetsége és a BMW Group közötti rendhagyó együttműködés újító világszemléletünk újabb ékes bizonyítéka” – nyilatkozta Nassir Abdulaziz Al-Nasser, az ENSZ Civilizációk Szövetsége főképviselője. „Kötelezettségvállalásunk messze túlmutat a díjazottak pénzügyi támogatásán. A kiválasztott szervezetek növekedését minden releváns erőforrásunkkal pártfogoljuk. Ez az az alapvető különbség, amelynek köszönhetően az olyan újító ötletek, amelyek jobbá teszik az emberek életét, valósággá válnak” – tette hozzá Bill McAndrews, a BMW Group vállalati- és piaci kommunikációs stratégiákért felelős részlegének alelnöke.

Az Interkulturális Innováció Díja az ENSZ Civilizációk Szövetsége és a BMW Group úttörő, egyedülálló partnerségének eredményeként indult el 2011-ben. A köz- és magánszféra újfajta együttműködése átütő lehetőségeket rejt, hiszen mindkét partner a megfelelő szakértelemmel biztosítja a díjazott és felkarolt kezdeményezések fenntartható növekedését. Az Interkulturális Innováció Díja egy globális vállalkozás, amely pénzügyi és természetbeni támogatásban részesíti azokat az alulról szerveződő kezdeményezéseket, amelyek újító módszerekkel, elkötelezetten dolgoznak a különböző kultúrák és vallások közötti kölcsönös elfogadáson, valamint az ellentétekből fakadó feszültségek és konfliktusok enyhítésén a világ minden pontján. A díjat a két partner közösen kezeli és gondozza, forrásaikat és kapcsolataikat is hasznosítva a díjazottak támogatásában. A díj 2011-es megalapítása óta már mintegy 600 000 ember részesült a támogatásból világszerte.

Az Interkulturális Innováció Díjára legutóbb több mint 600 pályázat érkezett, több mint 100 különböző országból.