AutóAddikt Újdonságok Csillogás, ragyogás: íme, a MINI Chrome Line Exterior Deluxe

Csillogás, ragyogás: íme, a MINI Chrome Line Exterior Deluxe

A vérpezsdítő vezetési élményt a génjeibe kódolták, és minden jel arra utal, hogy a lenyűgöző fellépésért felelős kromoszómákat is magában hordozza: bármerre is jár, az új MINI felettébb ragyogó egyéniség, az egyedülálló Chrome Line Exterior Deluxe felszereltségi opciónak köszönhetően pedig olyan ellenállhatatlan karakterré változik, amely vonzza  a tekintetet.

mini_chrome_autoaddikt

A krómozott felületeket évtizedeken át a fényszórók, a hátsó lámpák és a jellegzetes hűtőrácsok szegélyeként, illetve az egyéb, sajátos stílusjegyek kihangsúlyozására alkalmazták, a MINI azonban most először mindezt az egész karosszériára kiterjeszti. A hatás egyszerre megdöbbentő és csodálatos: a Chrome Line Exterior Deluxe felszereltséggel az új MINI maximálisan kifejezi a márka varázsát és rajongóinak stílusos, kifinomult egyéniségét.

A kifejezetten az új háromajtós MINI számára kifejlesztett egyedülálló felszereltségi opciót először 2015. április 1-jén, meghívott vendégek egy szűk csoportjának mutatta be a gyártó. Miközben az eseményen a napszemüveg viselése kötelező volt, a MINI elővigyázatossági okokból nem engedte a bemutató közelébe a fényképezőgépeket, a karosszériáról visszatükröződő vakuvillanások ugyanis kontrollálhatatlanok lennének.

A Chrome Line Exterior Deluxe különleges felszereltség az egyedülálló stílusjegyekre építkező és a klasszikus Mini 1959-es bemutatkozása óta tiszteletben tartott eredeti formanyelv újabb mérföldköve. A MINI modelleket jellemző egyedi stílusjegyek krómozott kihangsúlyozása olyan régi hagyomány a gyártó történetében, mint a gokartos vezethetőség és a középre rendezett műszeregység. A krómozott felületek elegáns, kifinomult csillogása a MINI modellek több évtizedes ismérveire irányítja a figyelmet, a kisautó-szegmens megalapítójának legendás ismertetőjegyeként. A MINI legújabb modellgenerációjának debütálása óta azonban már nem kellően kifejező az egyedülálló alkotóelemek kihangsúlyozása, az új MINI ugyanis egy kollektív műalkotássá lépett elő. A páratlan különlegesség nyomatékosításának egyetlen logikus módja tehát az, ha a gyártó a teljes karosszériát ragyogó króm ruhába öltözteti, mintegy opcionális felszereltségként.

A világelsőként debütáló felszereltség szériagyártását az oxfordi üzem gyártási folyamatába illeszti be a MINI. A vadonatúj háromajtós MINI Chrome Line Exterior Deluxe krómozott karosszériájának készítésekor a létesítmény fényei automatikusan elhomályosulnak majd, miközben a futószalag sebessége minimálisra csökken, hogy az új MINI-k mellett a dolgozók is kicsinosíthassák magukat a tükörben.