AutóAddikt Hírek Dunlop Sport Maxx RT abroncsok a Mercedes-AMG C63 és C63 T modellekre

Dunlop Sport Maxx RT abroncsok a Mercedes-AMG C63 és C63 T modellekre

A Mercedes-AMG C63 és C63 T modellekre alapfelszerelésként a Dunlop Sport Maxx RT abroncsait szerelik.

mercedes_amg_c63_dunlop_sport_maxx_rt_autoaddikt

A Dunlop ultramagas teljesítményű abroncsainak alapfelszerelésként való alkalmazása a Mercedes-AMG járművein a Dunloppal közösen folytatott átfogó fejlesztések gyümölcse, melynek során az abroncsokat kimondottan az új gépkocsi nagy teljesítményű igényeihez igazították. A folyamatnak az abroncsok versenypályán való tesztelése is része volt, ráadásul a világ egyik legnehezebb pályáján, a németországi Nürburgring-Nordschleifén.

A Dunlop Sport Maxx RT legfőbb jellemzői a kivételes száraz tapadás, a kitűnő nedves tapadás, a precíz és stabil kezelhetőség gyors kanyarodás során, továbbá a erős fékezési teljesítmény, melyek egyszerre biztosítják a 476 lóerős Mercedes-AMG C63 biztonságosságát és sportos jellegét vezetés közben.  Az elülső és hátsó tengelyek optimális kiegyensúlyozása érdekében a Dunlop egy speciális konstrukciót alkalmaz ezeken az abroncsokon, melyek az autóversenyeken használt elemeken alapulnak az erős tapadás biztosításához.

A Dunlop Sport Maxx RT az első tengelyen 245/35 ZR19 (93Y) XL, a hátsó tengelyen 265/35 ZR19 (98Y) XL méretben található.

Ezen az új alkalmazáson kívül a Dunlop már korábban is fejlesztett abroncsokat kifejezetten a Mercedes AMG modelljei számára, például az A 45 AMG, a CLA 45 AMG és a G63 AMG esetében. A Dunlop emellett az AMG Customer Sports partnere és a 2014-es évad kezdete óta az AMG Driving Academy hivatalos abroncsbeszállítója.