AutóAddikt Hírek Egyebek mellett új motorokat is kap a Volkswagen Tiguan

Egyebek mellett új motorokat is kap a Volkswagen Tiguan

A Volkswagen Tiguan több mint hét éve a világ egyik legkívánatosabb Volkswagen típusa. Az új modellévre a Volkswagen frissíti a Tiguan néhány fontos felszerelését. A motorok új generációja mellett a kompakt SUV új rádiókat és navigációs rendszerrel kiegészített rádiókat kap.

volkswagen_tiguan_2015_autoaddikt

A Tiguan több mint hét éve a Volkswagen egyik világszerte legkelendőbb típusa. A népszerű mindenes a korszerűsített motorválasztékával ismét magasabbra teszi a lécet: mostantól a kétliteres dízelmotor még erősebb. A 103 kilowattos változat teljesítményét 110*, míg a 130 kilowattosét 135 kilowattra** növelték. Ugyanakkor a szén-dioxid-kibocsátásuk akár 17 gramm/kilométer értékkel csökkent, és mindegyik motor teljesíti az Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normát.

A moduláris információs és szórakoztató rendszerek legújabb generációjának köszönhetően a Tiguan a szórakoztatás terén is jelentősen megújul: a korábbi rádiókészülékeket a Composition Colour és a Composition Media (többek között színes érintőképernyővel, nyolc hangszóróval és külső készülékek különféle csatlakoztatási lehetőségeivel) váltja fel. Navigációs rendszerrel kiegészített rádióként pedig mostantól a Discover Media áll rendelkezésre, amelynek szériatartozéka a Guide & Inform, a Volkswagen online szolgáltatási csomagja.

A Composition Media és a Discover Media opcióként az App Connect funkcióval is rendelhető. Ezzel a Volkswagen lehetővé teszi a Google és az Apple áruházakból letölthető számos okostelefonos alkalmazás integrálását és használatát. Ezenkívül a Media Control is elérhető. Az információs és szórakoztató rendszernek ezzel az alkalmazás alapú kibővítésével a fontosabb funkciók egy táblagépről is könnyedén vezérelhetők, akár a hátsó üléssorból is (például adatok beírása a navigációs rendszerbe, rádióadó kiválasztása, és a többi.)

Előző cikkKen Block mutatja be Goodwoodban az új, 350 lóerős Ford Focus RS-t
Következő cikkÁtalakulás a MINI portfóliójában