AutóAddikt Bemutatók Egyenesen Rüsselsheimből: bemutatkozott az új Opel Astra

Egyenesen Rüsselsheimből: bemutatkozott az új Opel Astra

Egy új “villám” született (A NEW BLITZ IS BORN) – ezzel a mottóval mutatta be Rüsselsheimben az Opel az Astra hatodik generációját.

A helyszinen mintegy 180, az online közvetítés segítségével több, mint ezer újságíró követhette nyomon, amint az Opel új vezérigazgatója, Uwe Hochgeschurtz első munkanapján bemutatta az új Opel Astrát. Vele együtt a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp leplezte le az újdonságot. Az Opel márkanagykövete izgatottan beszélt az új Astráról, amelynek egy prototípusát már volt alkalma vezetni is. Az Opel bestsellerének történetében most először lett a “villám villamosított”, hiszen az új Astra plug-in hybrid változatot is kínál, sőt egy teljesen elektromos változat is érkezik majd 2023-ban Opel Astra-e néven. Az új Astra generáció emellett hatékony benzin és dízelmotorokkal is kapható less, tehét a vásárló maga választhat a széles palettából.

“Fantasztikus autó! Az új  Astra izgalmas új fejezetet nyit at kompakt Opelek történetében. Ez az első alkalom, hogy egy modellt tisztán elektromos és plug-in hybrid változatban is elérhető less. Meg vagyok arról győződve, hogy az új Astra és Astra-e sok új vásárlót vonz majd az Opel márkához” mondta az Opel vezérigazgatója, Uwe Hochgeschurtz az autó világpremierjén, Rüsselsheimben.

Az Opel márkanagykövete, Jürgen Klopp így foglalta össze első benyomásait az előszériás autóról, amit már vezethetett “Egy álcázott plug-in hybrid Astrát próbáltam ki és lenyűgözött. Csöndes és erős egyszerre, szinte úgy viselkedik, mint egy sportautó.  A dizájn pedig kivételes: markáns, erőteljes, kreatív és egyedi. Gratulálok az Opelnek!”

Az Opel Astra 30 éve: Bestseller és mindig a márka arca

Az Opel közel 15 millió Astrát adott el 1991-es bevezetése óta. 30 évvel később a kompakt kategóriás modell még attraktívabb, mint valaha. Az új Opel Astra a márka formai állásfoglalása. Dinamikusabb, mint valaha, tiszta, feszes felületekkel, felesleges formaelemek nélkül, az Opel új márkaarcával, az Opel Vizorral. Első pillantásra egyértelmű, hogy ez az Astra egy új korszak meghatározó új modellje. A hatodik generáció sportos ötajtósként mutatkozik be, dinamikus külsővel és mégis tágas beltérrel. Az új Astrát az Opel főhadiszállásán, a németországi Rüsselsheim városában tervezték, fejlesztették, és ősztől ott is készül.

Az újdonság számos, korábban csak a drágább modellekre jellemző újdonságot is hoz a kompakt kategóriába. Például az adaptív IntelliLux LED® Pixel fényszórók egyenesen az Opel zászlóshajójából, az Insigniából érkeztek, és összesen 168 LED szegmenssel világítanak. Ez a megoldás kiemelkedő nem csak a kompakt autók között, de a középkategóriában is.

Az utastér változása időugrásszerű az Astra új generációjában. Az új, és teljesen digitális  Pure Panel műszerfallal az analóg kijelzők ideje lejárt: új, modern grafikájú, letisztult és intuitívan kezelhető ember-gép interfész (HMI) váltotta le. Az új Astra fedélzeti rendszerei a nagyméretű érintőképernyőkön keresztül gyorsan és intuitívan kezelhetők, olyan egyszerűen akár egy okostelefon.