AutóAddikt Magazin Jótékonysági nap Patricia Petibon és Lawrence Brownlee előadásaival az Eiffel Műhelyházban

Jótékonysági nap Patricia Petibon és Lawrence Brownlee előadásaival az Eiffel Műhelyházban

A Magyar Állami Operaház Adódjatok össze! jótékonysági napjának keretében szervezett szabadtéri sztárgáláján hárommillió forint adomány gyűlt össze a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért számára. A BMW Group Magyarország támogatását élvező rendezvényen a kivételes francia koloratúrszoprán, Patricia Petibon és a legkeresettebb amerikai bel canto tenor, Lawrence Brownlee koncertjét is élvezhette a közönség.

A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházának parkjában megrendezett koncert első felében – hasonlóan Jonas Kaufmann hagyományteremtő, 2020-as koncertjéhez – ezúttal is magyar művészeké volt a főszerep, akik Bizet, Erkel, Gershwin, Mozart, Puccini, ifj. Johann Strauss és Verdi népszerű operaslágereivel várták a közönséget.

Az est második felében világsztárok léptek színpadra: Patricia Petibon és Lawrence Brownlee közös koncertjén a művészek ízelítőt adtak legkedvesebb szerepeikből, így elhangoznak többek közt a Faust, Az ezred lánya, a Rigoletto, a Traviata és Massenet Manonjának részletei, emellett az énekesek európai és amerikai szerzők dalaiból is válogattak.

Patricia Petibon mintegy negyedszázados pályafutása alatt a szoprán fach legsokoldalúbb előadói közt vált ismertté, akiknek gazdag repertoárja a barokktól a kortárs zenéig terjed, és kiemelt helyet foglalnak el benne a francia operairodalom mellett Mozart, Verdi, vagy akár spanyol dalszerzők művei. Az örökké fiatalos díva rugalmas, gazdag díszítésekre alkalmas hangját Barcelonától Bécsig, Párizstól Milánóig a legrangosabb operaházakban és a legváltozatosabb szerepekben tette próbára a közönség nagy megelégedésére.

A bársonyos hangjával az Atlanti-óceán mindkét partján sikert sikerre halmozó Lawrence Brownlee 2002-ben a Virginiai Operában debütált A sevillai borbély Almaviva grófjaként, mely szerep csakhamar védjegyévé vált, csaknem 20 éves pályafutása során a New York-i Metropolitantől a Bécsi Állami Operaházig több rangos dalszínházban megformálta. Az elmúlt évtizedben elsősorban a bel canto, ezen belül is Rossini és Donizetti művei váltak a lírai tenor védjegyévé, amelyek főszerepeiben rendszeresen sikert arat és visszatérő vendége az Egyesült Államok és Nyugat-Európa vezető operáiban.

A gálakoncert alkalmat adott arra, hogy az Opera társadalmi felelősségvállalása jegyében a Regőczi Alapítvánnyal partnerségben felhívja a figyelmet a koronavírus-járvány árváinak támogatására. A sztárgálán, melyen Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, az alapítvány kuratóriumi elnöke is beszédet mondott, hárommillió forint adomány gyűlt össze.

A BMW Group Magyarország a BMW Art&Culture programja keretében 2015 februárjában csatlakozott az Opera intézményi partnereinek sorába, kizárólagos autóipari partnerként. A sztárgála külföldi fellépőit, Patricia Petibon koloratúrszopránt és Lawrence Brownlee tenort magyarországi tartózkodásuk során egy BMW X5 45e plug-in hibrid, illetve egy BMW 740d xDrive modellel szállította a BMW Group Magyarország.