AutóAddikt Hírek Elismerés a BMW három modellsorozatának és kettő gyárának

Elismerés a BMW három modellsorozatának és kettő gyárának

A J.D. Power and Associates piackutató vállalat 2015-ös minőségi és megbízhatósági felmérésén a BMW 2-es, 4-es és 5-ös modellsorozata is kategóriája élén végzett, miközben Rosslyn-i üzemét a világ, dingolfingi létesítményét pedig Európa legjobb gyárának választották.

bmw_320d_luxury_line_012

Prémium minőség, megbízhatóság és ergonómia: három kiemelkedő tulajdonság, amelyek több kategóriában is győzelemre vezették a BMW négykerekűit a J.D. Power and Associates piackutató vállalat világszerte elismert minőségi felmérésén, amely évről évre az újautó-vásárlók első három hónapban szerzett tapasztalatait vizsgálja Észak-Amerikában. A 2015-ös felmérésen a BMW nem kevesebb, mint öt díjat nyert el, egyúttal az idei az első alkalom, amikor a bajor gyártó egyszerre három járműkategóriában is diadalmaskodott. A BMW 2-es sorozat, a BMW 4-es sorozat és a BMW 5-ös sorozat minőségén és megbízhatóságán felül a vállalatcsoport Dél-Afrikában működő, Rosslyn-i gyárát, illetve Németországban üzemelő, dingolfingi létesítményét is elismeréssel jutalmazták a kimagaslóan minőségi termelés tekintetében.

A minőség és a megbízhatóság átfogó vizsgálata

A J.D. Power and Associates piackutató vállalat legfrissebb felmérésében 84 000 észak-amerikai újautó-vásárló kezdeti, első három hónap során szerzett tapasztalatait vetették össze a 2014 novembere és 2015 februárja között vásárolt új autók tükrében. A vállalat immáron 29 éve rendszeresen elvégzi az új autók efféle minőségi és megbízhatósági összehasonlítását, amely során a vásárlók részletesen, 233 pontra kiterjedő kérdőív kitöltésével értékelhetik járművüket. A nyolc különálló kategória (1.: Külső; 2.: Vezetési élmény; 3.: Funkciók/Kezelőszervek/Megjelenítés; 4.: Hangzás/Kommunikáció/Szórakoztatás/Navigáció; 5.: Ülések; 6.: Fűtés/ Szellőzés/Légkondicionálás; 7.: Utastér; 8.: Motor/Váltó) nem csupán technológiai szempontból vizsgálja az autókat, de az olyan felhasználói aspektusokat is figyelembe veszi, mint például az adott modell kezelhetősége.

A vadonatúj BMW 2-es sorozat – amely Coupé és Cabrio kivitelben is idén debütált a J.D. Power and Associates ügyfél-elégedettségi felmérésén – a prémium kisautók szegmensének vitathatatlan győztese lett.

A BMW a prémium kompakt autók kategóriájának is abszolút első helyezettje lett. Eme szegmensben a BMW 4-es sorozat diadalmaskodott, amely Coupé, Cabrio és a négyajtós BMW 4-es Gran Coupé kivitelben is elérhető.

A BMW 5-ös sorozat, amelyet 2014-ben a világ legnépszerűbb üzleti limuzinjának is megválasztottak, elsőrangú minőségével és megbízhatóságával idén a prémium középkategóriás autók szegmensében is aranyérmet szerzett. Három kategóriaelsőségével a BMW AG tovább javította helyezését a J.D. Power and Associates piackutató vállalat által vizsgált autómárkák abszolút rangsorán.

A BMW autógyártó létesítménye a legjobb a világon

A járművek minőségén és megbízhatóságán túl a J.D. Power and Associates a világ autógyártó létesítményeit is évről évre tüzetes vizsgálatnak veti alá a gyártási szabványok tekintetében, ahol az egyik leglényegesebb pont az üzemzavar és az összeszerelési hiba eshetősége. Az idei felmérés legjobbjának a BMW Dél-Afrikában működő létesítménye, a BMW 3-as sorozat modelljeit gyártó Rosslyn-i üzem bizonyult, amely teljesítményért a BMW AG a világ legjobb autógyártó létesítményének járó 2015-ös Platina Gyár Minőségi Díjat is elnyerte. A BMW 3-as, 4-es és 5-ös modellsorozatait gyártó dingolfingi üzem ezen felül megszerezte a 2015-ös Ezüst Gyár Minőségi Díjat, amivel az európai/afrikai régió második legjobb autógyártó létesítményévé lépett elő a Rosslyn-i üzem mögött. Eme kitüntetés egyúttal azt is jelenti, hogy a BMW dingolfingi gyára a legjobb autógyártó létesítmény az öreg kontinensen.

A J.D. Power and Associates a világ egyik vezető piackutató vállalata, aki a főbb nemzetközi piacokon rendszeresen végez átfogó ügyfél-elégedettségi felméréseket az újautó-vásárlók körében.