AutóAddikt Hírek Elkészült a 43 milliomodik Volkswagen Wolfsburgban

Elkészült a 43 milliomodik Volkswagen Wolfsburgban

A Volkswagen wolfsburgi gyára egy újabb mérföldkőhöz érkezett: a Rajna-Elba csatorna parti üzem gyártósoráról kedden gördült le a 43 milliomodik autó.

volkswagen-wolfsburg-43-millio-autoaddikt

A jubileumi jármű egy 110 kW (150 LE)* teljesítményű Hófehér színű Volkswagen Touran. Az első Touran a wolfsburgi gyárban 2003-ban készült. Az utódmodellből pedig már több, mint 28 000 darab gördült le az üzem gyártósoráról.

„Munkatársnőink és munkatársaink óriási elhivatottsággal dolgoznak minden területen, hogy ilyen kiemelkedő minőségű termékeket hozzanak létre. Hosszú évek tapasztalata és csapatunk szakmai tudása teszi mindezt lehetővé” – nyilatkozta Jens Herrmann, az üzem vezetője.

„A wolfsburgi gyár számára ez a jubileum egy igazán különleges esemény. Az itt legyártott járművek figyelemre méltóan magas, 43 milliót elérő száma nagyszerűen érzékelteti a kolleganők és kollégák elkötelezettségét és szakértelmét az autógyártás területén. A wolfsburgi üzem dolgozói teljes joggal lehetnek büszkék minderre.” – tette hozzá Matthias Koch az üzemi tanács képviseletében. Pillanatnyilag a Golf modellcsalád tagjai illetve a Touran és a Tiguan gyártása folyik Wolfsburgban, az üzem termelési kapacitása a napi 3.800 autót is meghaladja. Jelenleg is folyik az új Tiguan gyártásának előkészítése, az új modell sorozatgyártása jövő év elején indul.

 

Történelem:

Tízesztendőnyi sorozatgyártást követően 1955-ben már az egymilliomodik Bogár elkészültét ünnepelhették Wolfsburgban, ahol 1974-ig pontosan 11.916.519 darab készült ebből a típusból. Röviddel ezután vette kezdetét a Golf gyártása, amely új korszakot nyitott, és a későbbiekben az egész kategóriája névadójául is szolgált. Az egymilliomodik Golf modell gyártására mindössze 1976-ig kellett várni, 1988-ban pedig elkészült a 10 milliomodik Golf is.

 

A kilencvenes évek során többek között a Polo és a Lupo bővítette a gyártási palettát. A 25 milliomodik Golf 2007-ben hagyta el a gyárat, a 30 milliomodik pedig 2013-ban követte. Wolfsburgban az idők során összesen több, mint 20 különböző Volkswagen modell készült, többek között a Passat, az Audi 50, az Audi 80, az Audi 100, a Jetta, a Bora, a Golf Variant és a SEAT Arosa.

 

* Üzemanyag-fogyasztás l/100 km: 6,6 (városon belül) / 4,9 (városon kívül) / 5,5 (kombinált), CO2-kibocsátás g/km: 127 (kombinált), Energiahatékonysági osztály: B